Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un matí de boira a Catalunya

El 2019 comença sense canvis en el temps amb sol, boires i fred

Les temperatures seran molt fredes la nit de Cap d’Any amb gelades a molts punts de l’interior i boires gebradores. Els termòmetres baixaran una mica més aquest Any Nou

Aquest dimarts d’Any Nou començarà amb un temps calcat al que hem tingut les últimes hores del 2018.  L’anticicló continuarà afectant-nos de ple amb sol arreu i boires a Ponent i a punts de l’interior que continuaran sent persistents. L’única diferència seran les temperatures, que baixaran una mica més amb ambient fred i amb una nit de Cap d’Any força gèlida a molts punts de l’interior.

El cel estarà serè en conjunt fora de les zones amb boira aquest primer dia del 2019, si bé hi haurà alguns núvols baixos poc importants entre la Costa Brava i el nord del litoral de Barcelona. A més, el vent de tramuntana seguirà bufant de forma moderada al nord de l’Alt Empordà. De fet, al litoral gironí la baixada dels termòmetres pot ser més pronunciada.

El 2019 començarà amb el mateix temps que l'últim dia del 2018
El 2019 començarà amb el mateix temps que l'últim dia del 2018 | Agustí Descarrega

 

Nit de Cap d’Any freda i sense pluges, però atenció amb les boires

De cara a la nit de Cap d’Any, el fred serà el protagonista arreu i haurem d’agafar un bon abric si hem de sortir fora, ja que les mínimes es mouran a molts punts tan sols entre els -2º i els 3º, si bé seran més altes a punts de la costa, on es situaran entre els 4º i els 9º. Al nord de la Catalunya Central i al Pirineu es poden assolir els -5º amb gelades més destacades

On haurem d’anar més en compte serà a les zones amb boira, principalment Ponent i Altiplà Central, on la visibilitat serà molt reduïda i haurem de tenir molta precaució a l’hora de circular si hem d’agafar el cotxe. A més, algunes de les boires seran gebradores. Cel serè fora d’aquestes àrees. Hi haurà força inversió tèrmica amb més fred a les valls que a les muntanyes.

Les boires continuaran sent persistents
Les boires continuaran sent persistents | @xllauger

 

Temperatures més fresques de dia

Pel que fa a les màximes, quedaran una mica més baixes en general i aquest primer dia de l’any es mouran entre els 11º i els 16º, si bé es quedaran més curtes al Pirineu i algunes zones interiors, especialment a les àrees amb boira persistent, on tan sols es situaran entre els 0º i els 5º amb un ambient gèlid.

Temps monòton els propers dies

De cara a la resta de la setmana, el temps no experimentarà canvis. Seguirem amb la tònica avorrida de l’anticicló, és a dir, amb sol arreu i boires persistents a Ponent i Altiplà Central, on l’ambient serà molt fred durant tot el dia amb boires gebradores. Cel serè amb molt fred de nit i temperatures avall de dia a partir de dimecres o dijous.