Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

La calor afluixa aquest cap de setmana a l’espera d’una clara refrescada la setmana que ve

S’espera un dissabte tranquil amb un retrocés dels termòmetres, a l’espera de canvis per diumenge. La setmana que ve començarà amb una davallada de la temperatura

Després d’un divendres protagonitzat per la forta calor i l’ambient sufocant, on s’han arribat a temperatures de fins a 40º a punts de l’Anoia, el Bages, la Seva o el Segrià, i fins als 42º a la Ribera d’Ebre i al Priorat, s’espera un cap de setmana menys calorós, amb un clar descens dels termòmetres a partir de la setmana que ve. Tot i això, aquesta propera matinada encara costarà molt dormir arreu, sent segurament la nit més tropical de la setmana. 

  • Catalunya torna a superar els 40º per 12è dia aquest estiu, un fet extraordinari

I és que, a principis de la setmana vinent, hi haurà una refrescada ben notòria a tot Catalunya.Arribarà una massa d’aire freda que provocarà que la temperatura es mantingui bastant per sota de la mitjana per l’època de l’any. Així doncs, en pocs dies, passarem d’un extrem a l’altre.

Les temperatures previstes quedaran entre els 25º i 30º de forma generalitzada. A la costa és on es notarà menys aquesta refrescada, però sí que l’ambient serà molt més suportable i menys xafogós.

A les nits, fins i tot, farà fresca a l’interior del país, amb valors que situaran entorn dels 14º i 18º. Fins i tot farà fred a les valls del Pirineu, on es preveuen mínimes de 9º o 10º. Al litoral quedaran entre els 18º i 22º. Amb aquests valors de temperatura, la setmana que vees podrà dormir bé arreu de Catalunya, amb alguna capa extra a zones de muntanya.

Menys calor aquest cap de setmana

Entre dissabte i diumenge els termòmetres aniran a la baixa, deixant enrere el fort episodi de temperatures extremes d’aquest divendres. La temperatura màxima aquest dissabte se situarà entre els 27º i 32º al litoral i al Pirineu, i entre els 31º i 36º a la resta, puntualment més altes a l’interior de la vall de l’Ebre. Malgrat que els termòmetres baixaran, encara s’esperarà una jornada calorosa i també xafogosa  al litoral.

El que sí caldrà destacar seran les temperatures nocturnes, que quedaran altes a tot el país, amb valors que en molts casos no baixaran dels 20º. Fins i tot, a punts de la costa, les mínimes podrien quedar per sobre els 25º. Així doncs, tornarà a costar dormir aquesta pròxima matinada arreu de Catalunya. A més, la humitat al litoral i al prelitoral accentuarà la sensació de xafogor.

Per diumenge els termòmetres seguiran baixant al migdia i, amb la presència de més núvols, el descens podrà ser moderat en alguns sectors. Encara s’esperaran màximes entre 32º i 34º a Ponent i a la Catalunya Central,  mentre que a la resta es mouran entre els 28º i els 32º.

Previsió per aquest cap de setmana
Previsió per aquest cap de setmana | CATALUNYA MÉTEO

 

Dissabte amb sol i canvis per diumenge

Durant el dissabte el dia es mantindrà estable, amb el solcom a dominador a totes les comarques. En aquest sentit, s’esperen pocs canvis respecte a aquest divendres, sol i núvols matiners a la costa, sobretot entre Tarragona i Barcelona. A la tarda creixeran alguns núvols d’evolució diürna al Pirineu, a les comarques interiors de Girona i als Ports, on no es descarta que deixin escapar alguna precipitació feble.

Diumenge el temps estarà més mogut, amb núvols arreu de Catalunya. Al matí podrà escapar-se alguna gota a l’oest, mentre que a la tarda la pluja serà més freqüent i més probable al Pirineu, sobretot al sector occidental, i també al massís del Port.

També et pot interessar...

  • Rècord de calor i de nivell del mar a la costa catalana