Els 10 festivals de Cap d'Any que no et pots perdre a Catalunya

Fem un repàs als esdeveniments més destacats de les quatre províncies per tal de determinar quins son els millors plans per aquest 31 de desembre

El mes de desembre ja ha arribat, i això vol dir que la fi del 2018 cada vegada està més a prop. Per aquest motiu, és moment de començar a organitzar les tan esperades vacances de Nadal, i d’aquesta manera evitar que el temps se’ns tiri a sobre i ens acabem quedant sense pla en  una de les millors nits de tot l’any: la del 31 de desembre.   

Així les coses, en aquest article us presentem els 10 millors festivals de cap d’any de tot el territori català, per tal de facilitar-vos la feina i ajudar-vos a escollir l’esdeveniment que millor s’adapti al vostre estil.

Barcelona, un gran ventall d’opcions

Comencem per la ciutat comtal, un dels llocs amb més ofertes de tot Catalunya. D’entre totes les possibilitats que hi ha per escollir, nosaltres en destaquem tres:

  • BIOCAP FESTIVAL. La primera d’elles, el ‘Biocap Festival’, és un esdeveniment que té una durada de 12 hores i es localitza a la Fira de Barcelona, a Gran Via. Compta amb dos escenaris i acull les actuacions d’artistes de la talla de Mala Rodríguez i Zoo, així com del grup de ‘ska’ Talco i el duo de ‘reggae’ Iseo & DodoSound. L’entrada d’aquest acte es ven per 49 €.
  • POBLE ESPANYOL.  La segona opció és una celebració que tindrà lloc a Poble Espanyol,  on per trentena vegada consecutiva preparen una de les festes de fi d’any més completes i variades de la ciutat, a la qual es pot assistir pel mòdic preu de 35 €, una xifra força raonable si tenim en compte que l’entrada inclou quatre consumicions, raïm i cotilló.
  • BACK TO 80' & 90' NYE. Finalment, per aquells que estiguin buscant un estil de festa diferent, l’Hotel Barcelona Center té la solució, ja que acollirà el festival ‘Back to 80’ & 90’ NYE’, on Quim Campbell farà un repàs a tots els grans clàssics dels anys 80 i 90, i sonaran estils tan interessants com el Disco, Nu Disco, Funk i House clàssic. Hi podem assistir per 35 €.
Barcelona acull moltes macrofestes per celebrar la benvinguda del 2019
Barcelona acull moltes macrofestes per celebrar la benvinguda del 2019 | Cedida

 

Tarragona, una província amb grans macrofestivals

La província de Tarragona també compta amb possibilitats força temptadores entre les quals podem escollir per concloure aquest 2018. Si bé és veritat que l’oferta no és tan variada com a la capital de Catalunya, hi ha tres opcions que destaquen per sobre de les altres. Us les presentem a continuació: 

  • REGGAETON NEW YEAR'S FESTIVAL.  En primer lloc, trobem la mítica Plaça de Toros de la ciutat de Tarragona, un lloc emblemàtic que acull els millors esdeveniments que tenen lloc al llarg de l’any en aquesta capital de província. Per una ocasió tan especial com Cap d’Any, la TAP ha pres la decisió d’organitzar una festa dirigida a un públic molt específic i fidel a un gènere concret: el reggaeton. Així les coses, la celebració rep el nom de ‘Reggaeton New Year’s Festival’, i té dues opcions d’entrada:  una que inclou tres consumicions i es pot adquirir per 23,70 €, i una altra amb una consumició i que té un preu de 21,70 €.
  • OLYMPIC NEW YEAR'S EVE.  Si no ets massa fan d’aquest estil de música, no et cal patir, ja que tens una altra possibilitat ben a prop: la de  l’‘Olympic New Year’s Eve’, a Reus, que se celebra concretament al recinte del Pavelló Olímpic de la ciutat. Per tan sols 15 euros, podràs adquirir l’entrada d’aquest macrofestival que es configurarà com la gran festa de Cap d’Any a escala provincial.
  • PLA DELS CATALANS.  Ja per acabar, ens hem de desplaçar fins a l’Aldea, un municipi del Baix Ebre on s’organitza una festa que és tot un referent per la gent de la zona. L’esdeveniment té lloc a la Masia Pla dels Catalans, i compta amb quatre ambients diferents, que són el Fresh, el Vintage, el Techno i temes mítics dels anys 90. Per un valor de 25 €, els organitzadors ja han venut un 30% del total d’entrades disponibles. Afanya’t si no vols quedar-te sense la teva!

Girona, menys varietat però molta qualitat

La part est de Catalunya no s’oblida de la importància d’un dia tan especial com el 31 de desembre. Per aquest motiu, la província ha organitzat diversos esdeveniments de referència que, si bé no ofereixen tanta varietat com els anomenats anteriorment, també es configuraran com grans i entretingudes festes:

  • ULTRACLUB MILLENNIUM.  En primer lloc, la sala Ultraclub Millennium, que  es localitza a la vila selvatana de Sils, està organitzant una macrofesta on per tan sols 20 € –adquirint l’entrada de manera anticipada– podrem obtenir tres consumicions i gaudir de les tres sales que la discoteca té per oferir, en les quals se sentiran tota mena de cançons i es podran ballar estils de música d’allò més variats.
  • LA MIRONA. D’altra banda, a Salt també estan ultimant els preparatius per acollir el festival que tindrà lloc durant l’última nit de l’any a La Mirona, on fan multitud d’ofertes per grups. Si estàs plantejant-te la possibilitat d’assistir a aquesta sala, has de saber que  les 100 primeres entrades anticipades es podran adquirir per tan sols 12 €, mentre que la resta tindran un preu de 16 €, tot i que en els dos casos l’entrada va acompanyada d’una consumició gratuïta. Així les coses, a partir de les 00.45 h podrem trobar a DJ Hochi oferint un gran espectacle.  
Celebra el Cap d'Any a Girona a Ultraclub Millennium i a La Mirona
Celebra el Cap d'Any a Girona a Ultraclub Millennium i a La Mirona | Twitter

 

Lleida, on la festa no descansa mai

I en última posició, però no per això menys important, trobem la província de  Lleida, probablement la més experta en l’organització de macrofestivals.  De fet, és altament probable que qualsevol persona que hagi sortit alguna vegada per la capital del Segrià hagi viscut una de les nits més boges i desenfrenades de la seva vida. I és que malgrat comptar amb poca diversitat, Lleida té multitud de coses per oferir.

  • MANOLITA NIGHT LIFE. La primera festa que us recomanem és la que es produirà en un dels locals nocturns més populars de la ciutat: el Manolita Night Life. Allí, a banda de dur a terme celebracions de manera habitual i sense necessitar cap excusa, tenen lloc gran part dels festivals més emblemàtics de l’any estudiantil. I, com no podia ser d’altra manera, per Cap d’Any n’estan preparant una de molt grossa. En aquest sentit, es pot triar entre pagar 15 € i aconseguir una entrada anticipada amb una consumició, o bé adquirir la de 25 € i tres consumicions. 
  • FONDA NASTASI. Finalment, hem de destacar una festa que acull moltíssima gent tant de Lleida com dels voltats, i que se celebra en un lloc on se solen dur a terme esdeveniments de tal calibre com bodes i comunions. Ens estem referint a la Fonda Nastasi, que ofereix la possibilitat d’assistir a un sopar previ  a la festa, i posa a la nostra disposició diferents opcions amb preus variats perquè les persones puguin escollir en funció de les seves preferències. Ens podem decantar pel paquet que inclou un Menú de Gala + Gran Festa + Ressopó, i que té un preu de 150 €, o bé per un altre de més modest, i que està format per un  Menú Gran Festa + Ressopó, el qual té un preu de 75 €.