Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un matí de boira a Catalunya

Inici de pont amb un temps molt tranquil, força sol i boires

La novetat serà el vent, que es deixarà sentir una mica a les Terres de l’Ebre i al nord de l'Empordà. El cap de setmana serà més ventós i amb temperatures més baixes.

Pocs canvis en el temps aquest dijous festiu, inici del pont de la Puríssima en què molta gent té 4 dies seguits de festa. El sol continuarà dominant en general amb el pas de bandes de núvols alts i prims i continuaran les boires extenses a l’interior i punts del prelitoral i de l’Ebre. Algunes tornaran a ser persistents amb ambient fred tot el dia. 

La novetat d’aquest dijous serà el vent de mestral i tramuntana que es deixarà sentit una mica a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà. Poca cosa tot plegat, però a la tarda es pot reforçar una mica més. També hi haurà alguns núvols baixos al nord-est poc importants, mentre que l’ambient seguirà agradable a migdia a gran part del territori però amb temperatures que baixaran una mica. Una jornada més, tornarem a tenir una sortida i posta de sol molt fotogèniques amb cel rogent a causa dels núvols alts i prims.  

Lleu baixada dels termòmetres amb fred a les zones amb boira

Pel que fa a les temperatures, baixaran una mica respecte a aquest dimecres, però el descens serà molt tímid. En general, la majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º al litoral i prelitoral, més baixes a punts de l’interior i del Pirineu. No obstant, a les zones on la boira sigui persistent tan sols es situaran entre els 5º i 10º. 

Si ens fixem amb les mínimes, seran més baixes en conjunt, excepte a zones de l’Ebre on pujarà un pel. La majoria es mouran entre els 5º i 10º, tot i que a zones de l’interior i del Pirineu seran clarament més baixes. Només s’esperen glaçades en algunes valls del Pirineu. Hi haurà molta inversió tèrmica amb valors positius a alta muntanya. 

El temps aguanta els propers dies però amb més vent

Pel que fa a la resta dels dies del pont de la Puríssima, el temps aguantarà força amb sol divendres i boires, tot i que potser n’hi ha menys. Entre dissabte i diumenge arriba un front amb més intervals de núvols però sense precipitacions i vent  que entrarà amb ganes a la meitat sud i a l’Empordà . Les temperatures baixaran dissabte, però ho faran encara més la setmana que ve, quan sembla que podria tornar el fred d’hivern.