Diumenge amb més núvols i alguns ruixats de fang

Al matí podrà ploure fang a qualsevol punt i la tarda i vespre arribaran tempestes per Ponent localment intenses

El temps vol tornar a canviar una mica aquest diumenge. Al matí ja ens llevarem amb força núvols arreu i podran escapar-se gotellades o ruixats febles a qualsevol punt del país. Seran poc importants en general, de caràcter molt irregular i dispers i viatjaran de sud a nord.  No obstant, localment podran deixar entre 5 i 10 litres,  sobretot a la  meitat nord. 

De cara a la tarda, quedarà un cel variable en general amb sol i núvols o sense precipitacions a la majoria de comarques, si bé a Ponent és on es concentrarà la nuvolositat més abundant.

És en aquesta zona, així com a l’interior de les Terres de l’Ebre i Pirineu de Lleida, on a partir de la tarda i vespre arribaran alguns xàfecs localment intensos i acompanyats de tempesta. 

Ruixats acompanyats de fang

Aquest cap de setmana tindrem una mica de pols ens suspensió provinent del nord de l’Àfrica. Això farà que, aquest diumenge, allà on apareguin les gotellades o els ruixats ho facin acompanyats de fang. 

Per tant, compte perquè si tenim roba estesa, motos o cotxes aparcats a l’exterior o les terrasses de casa netes, tot plegat pot quedar força brut a causa d’aquesta pluja de fang.

Els ruixats de fang poden aparèixer a qualsevol punt del país
Els ruixats de fang poden aparèixer a qualsevol punt del país | Catalunya Méteo

 

Calor, xafogor però amb temperatures una mica més baixes

Pel que fa a les temperatures, seran una mica més baixes arreu, tot i que es mantindrà l’ambient calorós al centre del dia i la sensació de xafogor a prop de la costa. En general, les màximes es mouran entre els 23º i els 28º,  més altes a l’interior de les Terres de l’Ebre i Ponent.

Un dels punts on el descens pot ser més acusat és a l’Alt Empordà i zones properes. Després d’un dissabte força càlid en aquests punts amb alguns valors rondant els 30º, aquest diumenge els termòmetres es quedaran clarament més curts.

Propera setmana

De cara a la setmana vinent, sembla que dilluns quedaran alguns ruixats,  sobretot a la tarda i al nord-est. No obstant, a partir de dimarts i sobretot dimecres i dijous, els xàfecs de tarda guanyaran extensió per l’interior i la meitat nord amb una nova baixada de les temperatures. Ho anirem seguint.