Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb barret que subjecta el mapa d'una ciutat.

Els 10 països més perillosos del món: no hi viatgis mai

Aquí tens un rànquing dels 10 països més perillosos del món que recomanem no visitar de cap manera, segons les dades de violència i inseguretat

Una de les millors maneres d’enriquir la vida i viure noves experiències és sens dubte viatjar. Aquesta activitat que se sol fer tant per plaer com per treball, per això és important conèixer els països més perillosos del món.

Tot i això, si estàs pensant a fer un viatge pròximament, per la teva seguretat, t’aconsellem que tinguis en compte els països d’aquesta llista per si és d’alguns més perillosos del món.

Països perillosos on no viatjar

Aquesta llista s’ha creat tenint en compte diferents variables, entre elles: el Social Progress Index (Índex de Progrés Social), la presència de guerres civils o internacionals, la inestabilitat governamental o el nivell d’opressió, entre altres. A més a més, també s’han reunit més dades concretes com per exemple: el nombre de segrestos de cada país o la quantitat d’homicidis.

Encara que hi ha hagut països que mereixen aparèixer en aquesta llista, hem decidit mostrar diferents tipus de situacions. És a dir, països més perillosos com l’Afganistan, Líbia o el Txad (que estan en guerra), no han aparegut per deixar espai a països gairebé tan perillosos, però que no estan en guerra, com a Corea del Nord o Mèxic.

10. Sud-àfrica

Sud-àfrica inaugura la nostra llista dels països més perillosos del món. Compta amb una de les taxes d’homicidis més altes del món, sent 31 de cada 100.000 habitants. A més a més, Sud-àfrica és un dels països on més dones són violades a l’any, al voltant de 500.000.

Maltractament masclista.
Sud-àfrica és un dels països on més violència s'exerceix sobre les dones | CatalunyaDiari

A les grans ciutats d’aquest país, com Durban, Ciutat del Cap i Johannesburg, està totalment desaconsellat anar a la nit, sigui sol o acompanyat.

9. Corea del Nord

Aquest país és un cas particular, encara que tots estarem d’acord que és un dels països més perillosos del món. Aparentment és un lloc de relativa estabilitat (en comparació amb alguns d’aquesta llista), compta amb una seguretat i sanitat acceptables, no pateixen terrorisme, no hi ha cap guerra civil i no estan oficialment en guerra amb cap altre país (de moment almenys).

No obstant això, Corea té un règim extremadament estricte, que pot posar-te en perill si no fas tot allò que els seus patrons de conducta dictaminen. Això pot sembla una ximpleria, però per posar-ne un exemple:

A mitjans del 2017, un jove estatunidenc de 22 anys era condemnat a Corea del Nord per robar un cartell de propaganda d’un hotel. La condemna consistia a 15 anys de treballs forçosos. Va ser empresonat durant 17 mesos, el temps que va durar la negociació entre el govern nord-coreà i l’estatunidenc. Quan per fi va arribar als Estats Units, va morir poc temps després per lesions neurològiques d’’origen desconegut’.

8. República Dominicana

A banda de l’alta taxa de crims que presenta el país, especialment per motius de narcotràfic, existeixen altres fets que fan que aparegui en aquesta llista. La zona frontera amb Haití és especialment perillosa i es desaconsella transitar-la lliurement.

El centre de prevenció de malalties Estatunidenc (CDC per les seves sigles en anglès), desaconsella l’ús de determinats hospitals del país per les males condicions en què es troben. Afegit a això, rebre una transfusió de sang implica seriosos riscos de contraure el VIH.

Les carreteres són també perilloses per l’alta sinistralitat que es registra; més de 40 morts per cada 100.000 habitants. Per posar un exemple, a Espanya la taxa volta els 3,6.

Imatge d'un peluix i una nena arraconada.
A la República Dominicana hi ha una alta taxa de turisme sexual infantil | Cedida

Per últim, però no menys important, UNICEF adverteix que la República Dominicana és un lloc amb una alta taxa de turisme sexual infantil. Per això, es converteix en un dels països més perillosos del món, especialment si vas amb nens.

7. Veneçuela

La taxa d’homicidis d’aquest país és de 53,7 persones per cada 100.000 habitants. Aquesta alta taxa es deu, sobretot, a problemes de rivalitat política entre diferents bàndols i conflictes governamentals.

A més d’això, Veneçuela és el segon país amb més segrestos del món, només per sota de Perú. Per posar un exemple concret, l’any 2014, en aquest país va haver-hi 599 segrestos.

De la mateixa manera, Veneçuela compta amb àrees específiques força segures per als turistes. I és que, sempre que no marxin per si mateixos, la seguretat serà acceptable.

6. Mèxic

El cas de Mèxic és una mica excepcional. Això es deu al fet que existeixen determinades àrees on l’accés pels turistes és extremadament perillós. Sigui pels càrtels de la droga, els tirotejos, les bandes, els segrestos i altres moltes variants, estem parlant d’algunes de les zones més perilloses del món, com poden ser: Sonora, Michoacán, Nuevo León, Sinaloa, Tamaulipas, Durango i Jalisco, entre altres.

De fet, s’estima que en aquest país, la guerra contra les drogues s’ha cobrat al voltant de 60.000 vides i més de 20.000 desapareguts. En comparació a la resta del món, la taxa d’homicidis és tres vegades més gran a la mitjana total mundial.

5. Hondures

Sent Hondures el país amb més homicidis per habitant, el converteix en un destí pel qual molt pocs estan disposats a passar. La xifra d’homicidis ascendeix a 90,4 persones per cada 100.000 habitants (el triple que a Sud-àfrica).

Però, allò que veritablement és trist és que aquesta taxa ha deixat de pujar des del 2010, degut a la inestabilitat en què està sotmesa un país inundat de corrupció, drogues i conflictes governamentals. Amb Hondures arribem a la meitat d’aquesta llista dels països més perillosos del món.

4. República Centreafricana

Viatjar a aquesta república suposa un risc força elevat dins del nostre rànquing. Per posar un exemple, l’Ambaixada Espanyola a Camerun desaconsella viatjar tret que sigui estrictament necessari a causa dels enfrontaments interns i internacionals. De fet, en cas d’haver de viatjar, s’ha d’avisar a la mateixa ambaixada sobre el recorregut i l’estanca que es farà.

Les zones pròximes a les fronteres amb els països limítrofs són extremadament perillosos (amb Txad, Sudan, República Democràtica del Congo i Camerun; països que també podrien estar en aquesta llista).

Però, per si no n’hi hagués prou, la Lord’s Resistence Army (LRA) segueix causant terror entre la població civil, especialment a la zona sud. Alhora, a la zona nord, els robatoris, les bandes armades i els altercats amb els rebels, la majoria procedents del Txad, són molt freqüents.

A més a més, després del cop d’estat que va haver-hi l’any 2013, la situació governamental va anar a pitjor, repercutint a tots els nivells i provocant la disminució de la seguretat i la sanitat.

3. Iemen

Iemen era un destí perfecte per viatjar fins que la imatge d’aquest país va canviar. El canvi va començar probablement l’any 2007 quan sis turistes espanyols van morir en un atac suïcida. Des de llavors la situació no ha fet més que empitjorar.

Actualment és un dels bastions d’Al-Qaeda; organització que es troba per tot el territori incloent-hi la capital, Sanà. En contraposició, els territoris no controlats per aquest grup, ho estan pels rebels Houthi. Com és d’esperar, la rivalitat entre ambdós bàndols és extrema, cosa que converteix la idea de visitar aquest país en una proposta com a mínim boja.

2. Síria

Aquest preciós país posseïa grans motius per ser visitat fins fa uns anys. Ara, el panorama és completament oposat. Llocs d’interès cultural màxim com Palmira, Bosra i Alep han estat destruïts pels terroristes de la Jihad. El patrimoni cultural va reduint-se a cendres a poc a poc.

La guerra civil ha capficat la major part del país en una guerra autodestructiva. L’ambaixada d’Espanya situada a Damasc, per exemple, és ferma afirmant que tots els turistes abandonen de seguida el país, ja que cap zona està exempta de poder patir combats, bombardejos, segrestos o atacs terroristes.

1. Iraq

La situació d’Iraq és una mica especial. Aquest país compta amb una petita regió al sud, força autònoma de la resta del país, on tenen el seu propi exèrcit i no han patit cap atemptat des del 2014 i no han matat a cap estranger des de l'any 2003. Unes xifres totalment oposades a la resta del territori.

Si traiem aquesta regió, el país cau automàticament a la posició número u del rànquing. La resta del país és simplement un territori en guerra, així que, la idea de fer turisme per Iraq és senzillament absurd. Els bombardejos i els atemptats estan a l’ordre del dia, on pràcticament cada setmana (per no dir dies) succeeix algun.

La quantitat d’altercats que hi ha fan impossible disposar de dades exactes. Ciutats com a Bagdad, Mossul, Kirkuk i Falluja estan entre les 10 ciutats més perilloses del món. I totes quatre estan localitzades en aquest país. Finalment, un altre país amb el mateix nivell d’Iraq, respecte a la perillositat, seria Afganistan.

(*) Aquesta notícia s’ha traduït originalment del castellà de la pàgina ‘Caracterurbano