Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una sanitària administra una dosi de la vacuna contra la Covid-19 a una dona amb mascareta

Uns 100.000 catalans de 60 a 65 anys ja tenen cita vacunar-se amb AstraZeneca

Ho han fet a través de l'SMS que ha els ha enviat el Departament de Salut i del nou web

Al voltant de 100.000 catalans d’entre 60 i 65 anys ja s’han inscrit des dilluns passat al vespre fins aquest dimecres per rebre la vacuna d’AstraZeneca durant els pròxims 10 dies. Segons ha explicat el Departament de Salut, aquest dimecres, jornada en què a l'Estat espanyol s'ha reprès la immunització amb el vaccí de la farmacèutica britànica, hi ha hagut almenys 14.000 cites concedides, el 87% de les que hi havia disponibles. Durant la jornada d'avui, en molts dels punts de vacunació repartits per tot Catalunya, s'han registrat llargues cues de persones.

Salut va començar a avisar per SMS als candidats aquest dilluns al vespre, poc després que el Ministeri de Sanitat autoritzès la vacunació per a la població general d'entre 55 i 65 anys. Així mateix, en el total d’inscrits també n’hi ha alguns que ho han fet directament a través d’una nova pàgina web que permet tancar una cita prèvia sense haver rebut encara l’SMS.

Agilitzar el procés de vacunació, l'objectiu del Departament de Salut

La nova pàgina web que ha habilitat Salut permet aquelles persones que es troben en la franja d'edat d'entre 60 i 65 anys reservar cita per rebre la vacuna, encara que no hagin rebut l'avís a través d'un missatge de text. L'objectiu del Departament que dirigeix Alba Vergés és agilitzar al màxim el procés de vacunació de la població. El procediment per tal de reservar cita és molt senzill: els interessats han d'omplir un formulari amb les seves dades personals i triar centre de vacunació, dia i hora.

Les cites disponibles de cara a les pròximes setmanes es van actualitzant segons les dosis de vacunes que el Departament de Salut vagi rebent cada dilluns. En aquest sentit, cal destacar que el sistema no deixa completar la sol·licitud de cita prèvia per a vacunar-se si la persona que ho demana no està dins de la franja d'edat d'entre 60 i 65 anys.