YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Fins a 100.000 famílies a tot l'Estat podrien rebre una nova ajuda de 500 €

Es destinarà l'ingrés mínim vital a les famílies més vulnerables per la crisi del coronavirus

Persones amb bosses de menjar
El Govern ha aprovat l'ingrés mínim vital per a famílies vulnerables | Catalunya Diari

Tal com ha anunciat el Governen les últimes setmanes, avui el Consell de Ministres ha celebrat una reunió extraordinària on s'ha aprovat l'ingrés mínim vital, una prestació que l'Executiu va comprometre a llençar endavant abans del mes de juny.

Tot el que has de saber sobre l'ajuda

En el text elaborat pel vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, i el ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivà, s'especifica que l'ingrés serà de 500 euros i es donarà suport a 850.000 famílies espanyoles perjudicades per la crisi del coronavirus. De moment, això és el que se sap sobre com cobrar aquesta ajuda:

Quantes famílies podran cobrar la renda mínima del Govern?

Segons va anunciar el ministre Escrivà el passat dijous, seran aproximadament 850.000 famílies les que percebin l'ajuda, per tant, es calcula que en sortiran beneficiades 2.5 milions de persones. Segons han informat fonts coneixedores del text d'Iglesias i Escrivà, la meitat d'aquestes famílies tenen menors a càrrec seu, i entre 70.000 i 100.000 d'aquestes són monoparentals. 

Quant es cobrarà?

Depenent del nucli familiar podrà variar la quantitat de l'ajuda. Una persona sola cobrarà el mínim de 462 euros al mes. Així, s'afegiran 139 euros més per cada familiar, fins arribar a un màxim de 1.015 euros. Els monoparentals comptaran amb un complement extra de 100 euros. Tot això tenint en compte el nivell d'ingressos de cada família. 

Quins requisits s'exigeixen per cobrar l'ingrés?

En la seva major mesura els requisits seran econòmics. No es podrà accedir a aquesta ajuda si se supera un determinat nivell d'ingressos, que s'especificarà individualment mitjançant un test de riquesa per al sol·licitant. Les persones que resideixin en un habitatge en propietat no quedaran excloses, llevat que l'immoble tingui un valor molt elevat. 

Altres requisits que van considerar és l'accés d'aquesta ajuda a aquells qui pateixin una situació d'explotació sexualviolència de gènere o asil, tal com apunta '20 Minutos'. A més, se'ls assignarà la renda mínima vital d'ofici a 100.000 famílies que ja han estat detectades com a vulnerables. 

Quan entrarà en vigor?

L'ingrés mínim vital entra en vigor a partir del primer dia del mes següent al de la data de l'oficialització de la mesura. Per tant, com que s'ha aprovat avui divendres dia 29, el dia serà finalment el pròxim dilluns 1 de juny. La resta de famílies que no siguin considerades podran sol·licitar l'ajuda a partir del 15 de juny, i s'abonarà en 12 pagues. 

Es podrà treballar mentre es percep l'ajuda del Govern?

La resposta és que que es podrà compatibilitzar l'ajuda amb el treball, sempre que no se superi el llindar d'ingressos marcat pel Govern. D'aquesta manera, podran seguir percebent l'ajut les llars en els quals els ingressos per la seva activitat laboral siguin baixos i que se sustentin mitjançant llocs de treball temporals. La mesura està pensada perquè el benefactor no hagi de decidir entre un treball que considera mal pagat i deixar de percebre l'ajut.

Què passa amb les rendes mínimes de les comunitats?

L'aprovació de la mesura no substitueix les rendes mínimes que tenen en marxa algunes comunitats autònomes, de manera que es podran complementar l'ajuda comunitària amb l'estatal.

Com s'incentivarà el treball per a aquells que la percebin?

Tot i començar un treball o una activitat empresarial a manera d'autònom, no es perdrà l'ajut.


Comentaris

envia el comentari