YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una alcaldessa lleidatana demana investigar l'arribada de temporers en situació irregular

Els desplaçaments s'han produït en ple estat d'alarma

Collida de préssecs
Aitona comença la seva campanya de recollida dels préssecs | Catalunya Diari

L'alcaldessa d'Aitona (Segrià), Rosa Pujol, ha denunciat l'arribada d'un gran nombre de temporers al municipi sense contracte de treball i en situació irregular. Aquests es desplacen en recerca de feina i d'allotjament, per tal de treballar en l'inici de la campanya de recollida de fruita.

A través d'una carta dirigida a la Subdelegació del Govern espanyol de Lleida, Pujol manifesta que el passat dimecres dia 27 van arribar a Aitona 25 persones nord-africanes des de Madrid, ja que el director de la Creu Roja els havia comunicat que al municipi del Segrià podrien treballar en la campanya de recollida de fruita.

Segons explica l'alcaldessa, també van arribar dues persones més des de Toledo i un grup de nois des de Córdoba en ple estat d'alarma, tots sense documentació i sense contracte de treball.

Investigació dels desplaçaments

Rosa Pujol ha volgut posar de manifest que aquests «trasllats incontrolats» en plena pandèmia posen en risc la salut pública, i en especial, la salut dels veïns del municipi. Per aquest motiu, demana que s'investiguin urgentment aquests moviments i advoca una regulació de totes les persones immigrants que resideixen a l'estat espanyol «que garanteixi de ple tots els seus drets; entre ells, el de treball».

L'alcaldessa ha reclamat al Ministeri de l'Interior que investigui també «si hi ha alguna autoritat o organisme que està aconsellant o patrocinant aquests desplaçaments vulnerant les disposicions de l'estat d'alarma», i ha anunciat que Aitona ja compta amb prop de 2.000 temporers que compleixen amb totes les mesures de seguretat i prevenció establertes per evitar el contagi i la propagació del coronavirus. 


Comentaris

envia el comentari