Lleida, la regió sanitària que ha empitjorat i Salut segueix amb preocupació

Ha registrat en les darreres hores un total de 43 nous positius, 25 més que dimarts

Professionals del CAP Manso, amb equip de protecció individual (EPI), en el moment d'extreure una mostra de sang amb una punxada al dit a una participant a l'estudi de seroprevalença del coronavirus a nivell estatal. 30 d'abril del 2020.
Lleida ha registrat en les darreres hores un total de 43 nous positius, 25 més que dimarts | CatalunyaDiari

 
 

Lleida preocupa al Govern. S'hi han registrat en les darreres hores un total de 43 nous positius, 25 més que dimarts, i una víctima mortal més. Salut considera que l'evolució dels casos aquesta setmana està sent pitjor que l'anterior, ja que se supera ja el centenar de positius. Per altra banda, recorda que no hi ha nous focus.

Segons ha informat el Departament de Salut, la xifra total de contagis a la demarcació arriba ja als 2.839, mentre que les defuncions se situen en les 233. Paral·lelament, 15 persones més han estat donades d'alta dels centres hospitalaris, sent ja un total de 1.173 els recuperats.

El departament confia que, vista la situació actual, els lleidetans compliran les recomanacions i mesures de seguretat per aconseguir tallar les cadenes de transmissió del virus

Confirmat: Lleida no canvia de fase

El Departament de Salut ha confirmat que no demanarà que Lleida passi a la fase 2 la setmana vinent després del brot que es va localitzar fa uns dies, segons han confirmat a l'ACN fonts de la conselleria.

La consellera de Salut, Alba Vergés, no descartava dilluns que el Govern pogués demanar el passi de la fase 1 a la fase 2, tot i que la proposta enviada al Ministeri de Sanitat no ho incloïa. Finalment, la decisió ha estat no fer-ho.

Així, la proposta de Salut manté la petició que les regions sanitàries de Girona i la Catalunya Central i les àrees de gestió assistencial del Garraf i el Penedès passin a fase 2 dilluns vinent, mentre que Lleida i la regió metropolitana de Barcelona es mantindran en fase 1.


Comentaris

envia el comentari