El Barça reestructura la seva àrea d''scouting'

Podria cessar entre 20 i 25 persones d'aquest departament

Jugadors de la primera plantilla del Barça amb Josep Bartomeu, 13 de març 2020
El Barça ha explicat que reestructurarà la seva àrea d''scouting' de futbol. | EP

Temps de canvis al Barça, accelerats per la situació econòmica del club, accentuada per la crisi del coronavirus. El club blaugrana ha anunciat després d'una reunió de la seva junta directiva que vol aplicar d'immediat una reestructuració de l'àrea d''scouting' de futbol. La decisió, segons el club, no és nova: estava presa des del mes de gener passat, quan es va arribar a la conclusió que calia prendre decisions per millorar aquest departament.

Retallades importants al departament d''scouting'

Ara, però, la crisi del coronavirus ha accelerat els plans del club que comanda Josep Maria Bartomeu. El departament d''scouting', que a dia d'avui integren uns 50 professionals, podria veure com se cessen de les seves funcions entre 20 i 25 persones, segons 'El Periódico'. 'RAC1' ha avançat aquest divendres que un dels afectats podria ser el brasiler André Cury, que treballa amb el club des del polèmic fitxatge de Neymar i que ha fet arribar a la Masia diversos jugadors del seu país.

El Barça pretén «reforçar un departament estratègic per a la planificació i el bon funcionament de l'àrea esportiva més important de l'entitat en tots els seus nivells, des de les categories de formació fins al primer equip». Es tracta, doncs, d'una decisió d'envergadura al club que podria començar a aplicar-se en les properes setmanes.

La 'ressaca' de l'entrevista de Rosell

Tot plegat, 24 hores després de l'entrevista que l'expresident del Barça, Sandro Rosell, va concedir a RAC1, on va confessar que Joan Laporta l'havia trucat en sortir de la presóRosell creu que el seu empresonament durant prop de dos anys abans de ser declarat innocent demostra que a l'estat espanyol hi ha unes «clavegueres» que no respecten la presumpció d'innocència.

Per això, entén els seus amics i coneguts que quan va ser arrestat van dubtar de la seva culpabilitat, i ara veu amb «més prudència i menys sorpresa» quan hi ha detencions de personatges rellevants o informes policials que són més valoratius que de fets. Rosell ho ha dit durant la presentació del seu llibre sobre el seu cas, els beneficis del qual seran per a pagar la defensa d'alguns presos. En tot cas, ha dit que la presó va ser molt més dura que l'actual confinament pel coronavirus.


Comentaris

envia el comentari