Nit més freda en un dimarts de sol i màximes més altes

Les glaçades tornaran a molts punts de l’interior i, inclús, del prelitoral. El vent anirà a la baixa als dos extrems del país i tornaran les boires matinals a zones interiors

L’ambient d’hivern es deixarà sentir amb més energia aquest dimarts a primera hora, ja que les temperatures nocturnes baixaran clarament arreu, excepte a zones on el vent encara bufi. Les glaçades tornaran a gran part de l’interior i punts del prelitoral, mentre que de dia els termòmetres remuntaran més  en una jornada de temps molt plàcid.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en general però creuaran bandes de núvols alts i prims per tot arreu que, localment, poden deixar el cel enterbolit. També hi haurà alguns núvols baixos a prop de la costa al matí, mentre que les boires matinals reapareixeran a zones interiors, especialment al pla de Lleida i Altiplà Central. 

El vent anirà clarament a la baixa als dos extrems del país, si bé fins a mig matí encara pot haver-hi alguna ràfega forta, després que aquest dilluns s’hagin registrat fins a 113 km/h a Portbou o 93 km/h al Perelló.  El mestral pràcticament desapareixerà al llarg de la jornada i al nord de l’Alt Empordà la tramuntana hi continuarà però perdrà pistonada.

El sol tornarà a dominar arreu aquest dimarts | MeteoMoià

 

Nit hivernal però migdia més agradable

Pel que fa a les temperatures, la nit serà clarament més freda en general, localment amb un descens moderat, i les glaçades tornaran i seran més extenses a l’interior i punts del prelitoral, tot i que no seran ni molt menys intenses. Mínimes entre -3º i 2º a l’interior i part del prelitoral, entre -1º i 4º a la resta del prelitoral i entre 3º i 8º a la costa. Al Pirineu farà encara més fred, amb entre -6º i -1º.

Tot plegat gràcies a que el vent encalmarà i el cel estarà força serè, si bé als dos extrems del país, on hi seguiran les ventades de nit, els termòmetres seguiran frenats a la part alta. Les màximes pujaran una mica més amb una sensació més agradable a migdia gràcies a que el vent no accentuarà el fred. Valors entre els 8º i 13º a l’interior, més baixos al Pirineu, i entre 13º i 18º a la resta.

No es veuen canvis importants a la vista

De cara a la resta de la setmana, no es veuen canvis importants a mig termini i, per tant, seguirem amb un temps força plàcid.  El sol dominarà en conjunt amb temperatures que encara pujaran més i seran altes per l’època. No obstant, a partir de dimecres podria entrar una mica de vent de llevant que farà augmentar els núvols al litoral i prelitoral, però sense més conseqüències. L’inici de la propera setmana podria ser més mogut, però encara falta molt.