Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els núvols seran molt abundants aquest dissabte, especialment al matí

Força núvols per començar un cap de setmana càlid, però es confirmen els canvis

Dissabte serà el dia amb més nuvolositat, però de pluja se n’espera ben poca, més enllà d’alguns plugims. Entre dilluns i dimarts arribaran pluges i una clara refrescada
Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Després d’un divendres calorós amb màximes que han fregat els 30º al nord-est, Ponent i Vall de l’Ebre, aquest cap de setmana tornarà a ser típicament càlid per l’època  amb temperatures que pujaran especialment diumenge. No obstant, dissabte els núvols seran molt abundants arreu, especialment al matí,  però de pluja no se n’espera amb algunes excepcions. Tot plegat a l’espera dels canvis importants que arribaran entre dilluns i dimarts i que ens portaran pluges generals i una baixada clara de les temperatures.

Pel que fa a dissabte, el pas d’un front poc actiu ens portarà núvols molt abundants al matí a tot arreu, mentre que a la tarda, malgrat que persistiran, seran més trencats. No obstant, no s’esperen pluges, si bé poden caure plugims dispersos a qualsevol punt, sobretot al litoral, i alguns ruixats amb una mica de cara i ulls al Prepirineu de Lleida. Poca cosa tot plegat.

Pel que fa a les temperatures, seran similars o un pel més baixes de dia per la presència de núvols, mentre que la nit serà clarament menys fresca perquè la mateixa nuvolositat impediran que baixin tant els termòmetres. Les màximes es mouran entre 21º i 26º, però fins a 28º a Ponent i vall de l’Ebre  i cara nord del Pirineu a causa del vent del sud.

Els núvols seran molt abundants aquest dissabte, especialment al matí
Els núvols seran molt abundants aquest dissabte, especialment al matí | Arnald Pons

 

Diumenge amb menys núvols però més calor

De cara a diumenge, els núvols seran més trencats i el sol lluirà amb ganes a molts punts, si bé encara hi haurà força intervals de núvols al litoral i prelitoral. No es descarta algun ruixat al Pirineu o Prepirineu a la tarda i de matinada a la costa. Les temperatures pujaran encara més i moltes màximes es mouran entre els 25º i 30º amb un ambient clarament atípic per l’època.

Es confirmen els canvis importants

De cara a la propera setmana, es confirmen els canvis importants a partir de dilluns al migdia amb l’arribada d’un front que, fins dimarts a la matinada, ens portarà pluges generals, localment abundants. Tot plegat amb una clara baixada de les temperatures que ens portarà un ambient de tardor que sembla que arriba per quedar-se.

També et pot interessar...