La Guàrdia Civil entra al Valle de los Caídos per «enfrontaments»

Alguns visitants han explicat que s'estaven produint «enfrontaments» a l'esplanada del temple

Cotxes de la Guàrdia Civil han entrat al Valle de los Caídos
Cotxes de la Guàrdia Civil han entrat al Valle de los Caídos | Cedida

Cinc cotxes de la Guàrdia Civil han entrat amb les sirenes i a tota velocitat al Valle de los Caídos pocs minuts després que es tanqués l'entrada de vehicles a l'Abadia. Una visitant que ha anat amb el seu fill a visitar la basílica ha explicat als mitjans, a la sortida, que s'estaven produint «enfrontaments» a l'esplanada del temple. 

«A dalt hi ha problemes, és desagradable, la gent està començant a posar-se agressiva», ha relatat la dona que ha fet una crida a la «tranquil·litat» perquè considera que l'exhumació de Franco comportarà «més enfrontaments» entre «les dues Espanyes».

L'ambient està «tens»

La dona ha assenyalat que a l'esplanada hi havia «bastants» persones enfrontades. «Està tens» ha puntualitzat. A més, ha explicat que la Guàrdia civil estava retirant les «banderetes d'Espanya» que la portaven alguns visitants. «Hauríem de fer una crida a la calma, ja no és que els morts no es toquin sinó que anem una altra vegada a l'enfrontament entre espanyols» ha lamentat la dona.

La Guàrdia Civil ha col·locat el cartell de tancat a la valla d'entrada dels cotxes al Valle de los Caidos
La Guàrdia Civil ha col·locat el cartell de tancat a la valla d'entrada dels cotxes al Valle de los Caidos | Cedida

 

No es podrà visitar la basílica fins després de l'exhumació

La vicepresidenta Carmen Calvo ha anunciat aquest divendres que exhumaran les restes mortals del dictador abans del 25 d'octubre. A més, ha informat que les portes de la basílica quedaran tancades a partir de les 18.00 hores d'aquest divendres i ja no es podran fer visites fins després de l'exhumació.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari