Cotxes de la Guàrdia Civil han entrat al Valle de los Caídos

La Guàrdia Civil entra al Valle de los Caídos per «enfrontaments»

Alguns visitants han explicat que s'estaven produint «enfrontaments» a l'esplanada del temple

Cinc cotxes de la Guàrdia Civil han entrat amb les sirenes i a tota velocitat al Valle de los Caídos pocs minuts després que es tanqués l'entrada de vehicles  a l'Abadia. Una visitant que ha anat amb el seu fill a visitar la basílica ha explicat als mitjans, a la sortida, que s'estaven produint «enfrontaments» a l'esplanada del temple. 

«A dalt hi ha problemes, és desagradable, la gent està començant a posar-se agressiva»,  ha relatat la dona que ha fet una crida a la «tranquil·litat» perquè considera que l'exhumació de Franco comportarà «més enfrontaments» entre «les dues Espanyes».

L'ambient està «tens»

La dona ha assenyalat que a l'esplanada hi havia «bastants» persones enfrontades. «Està tens» ha puntualitzat. A més, ha explicat que la Guàrdia civil estava retirant les «banderetes d'Espanya» que la portaven alguns visitants. «Hauríem de fer una crida a la calma, ja no és que els morts no es toquin sinó que anem una altra vegada a l'enfrontament entre espanyols» ha lamentat la dona.

La Guàrdia Civil ha col·locat el cartell de tancat a la valla d'entrada dels cotxes al Valle de los Caidos
La Guàrdia Civil ha col·locat el cartell de tancat a la valla d'entrada dels cotxes al Valle de los Caidos | Cedida

 

No es podrà visitar la basílica fins després de l'exhumació

La vicepresidenta Carmen Calvo ha anunciat aquest divendres que exhumaran les restes mortals del dictador abans del 25 d'octubre. A més, ha informat que les portes de la basílica quedaran tancades a partir de les 18.00 hores d'aquest divendres i ja no es podran fer visites fins després de l'exhumació.

També et pot interessar...