Un jutge ha suspès l'exhumació de Franco

El Suprem dona l'aval definitiu a l'exhumació de Francisco Franco

L'Alt Tribunal ha tombat els darrers recursos que tenia pendents, en contra de la decisió

El Tribunal Suprem ha donat finalment el vistiplau a l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, tombant els recursos que van presentar els detractors de la decisió, entre els quals hi ha la Fundació Francisco Franco. Així doncs, després de la decisió presa pel TS només queda que  el govern espanyol acordi el trasllat  aquest divendres o durant la celebració del pròxim consell de ministres, segons avança l''Ara'.

Per la seva part, la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha indicat que des de la Moncloa no volen que l'exhumació es converteixi en un «espectacle» i per tant, es notificarà a la família quin és el dia triat per si hi volen ser presents. Calvo ha manifestat que amb aquesta operació «no preteníem cap situació irrespectuosa per les restes del dictador» motiu pel qual «no hi haurà imatges ni mitjans de comunicació».

«L'article 118 obliga tothom a complir les sentències fermes»

Aquest dimecres, el prior de l'abadia mostrava la seva negativa a tirar endavant l'exhumació  quelcom que el Suprem ha respost recordant-li que «l'article 118 de la Constitució  obliga tothom a complir les sentències fermes». Tot seguit ha assenyalat que la sentència que va dictar, fa dues setmanes, rebutjant el recurs de la família ja permet tirar endavant els acords tot habilitant l'exhumació. 

També et pot interessar...