La jove que va llençar el seu nadó per la finestra volia avortar

Algú va esborrar parcialment el contingut del mòbil després que l'acusada confessés

La jove que va defenestrar el seu fill a Barcelona ha estat jutjada avui
La jove va llençar per la finestra el seu fill acabat de néixer el passat mes de juny del 2018 a Barcelona | Cedida

La noia acusada de tirar per la finestra d'un celobert el seu nadó acabat de néixer el juny del 2018 a Barcelonava dir en diverses ocasions a coneguts seus que volia avortar. Els Mossos d'Esquadra van trobar en el seu telèfon mòbil diverses converses amb nois joves on els deia que li molestava estar embarassada perquè no es podia posar la roba que volia i alguns nois la rebutjaven, i que pretenia avortar, arribant a assegurar que ja tenia cita amb una clínica, que l'havia acompanyat el seu pare i que ja ho havia fet.

El mòbil estava en possessió dels pares

L'acusada, durant la seva declaració en el judici amb jurat que es fa a l'Audiència, va dir que no recordava estar embarassada, i els seus pares van assegurar que no ho van notar. A més, els tècnics van constatar que els continguts del mòbil havien estat parcialment esborrat el mateix dia o l'endemà que la noia confessés.

En l'última sessió del judici, ha estat el torn de tres pèrits informàtics dels Mossos que van analitzar el telèfon mòbil de la noia. En un primer moment van comprovar que les converses a través d'aplicacions com WhatsApp i Badoo –pàgina de contactes–, així com les fotos, havien estat esborrades. Aplicant tècniques forenses van poder detectar que l'esborrat es va produir entre el 14 i el 15 de juny del 2018, just després que la noia confessés els fets als Mossos. L'aparell va estar en poder dels pares des d'aleshores fins setmanes després, quan el jutjat el va reclamar.

Els pares li haurien dit que «es busqués la vida»

De les fotos recuperades, en cap es podia veure que la noia estava embarassada. Però sí que es va detectar que va buscar per internet com avortar després de sis mesos de gestació. També es van detectar nombroses converses a través de Whatsapp de la noia amb més d'un miler de contactes fets a través de Badoo, sobretot nois joves. En algunes d'elles, explicava que tenia un «greu problema», que estava embarassada de bastants setmanes, que no es trobava bé i que li molestava no poder-se posar la roba de sempre. Amb alguns d'aquests contactes explicava que tenia la intenció d'avortar i fins i tot que ja tenia cita en una clínica.

L’acusada de llençar al seu nadó per la finestra no té cap malaltia mental
L’acusada de llençar al seu nadó per la finestra no té cap malaltia mental | Pixabay

En una conversa del 6 de juny, quatre dies abans de parir, va explicar a un contacte que ho havia parlat amb els seus pares i aquests li havien dit: «soluciona-ho, busca't la vida». L'11 de juny a les 5 de la matinada, poques hores després de tirar el nadó per la finestra, va dir-li al mateix contacte: «Tot solucionat». Poques hores després va concretar que havia anat a avortar a una clínica amb el seu pare, que li havien fet un raspat i que després va tenir la regla i es va desmaiar a la dutxa.

L’acusació demana 24 anys de presó

La defensa ha destacat algunes converses de la noia amb la seva mare on li deia que no es trobava bé, però la mare, que és farmacèutica, li va indicar que es prengués una pastilla de diazepam, un fort tranquil·litzant muscular que està contraindicat per a una embarassada. La mare de l'acusada va dir durant el judici que era perquè la seva filla tenia mal d'esquena recorrent i que ella no sabia que estava embarassada.

Tant la fiscalia com la defensa han elevat a definitives les seves conclusions provisionals. Així, l'acusació pública demana 24 anys de presó per assassinat, mentre la defensa vol l'absolució o l'internament psiquiàtric amb l'atenuant de confessió, tot i que diversos psicòlegs i psiquiatres forenses han confirmat que no pateix cap malaltia mental. Ara el jurat haurà de deliberar.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari