Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Diumenge amb més sol i calor, però la setmana que ve la tardor arriba de cop

Els núvols seran més trencats i on més costarà que marxin serà al litoral i prelitoral. Dia radiant com més a l’interior amb màximes fregant els 30º

El temps millora transitòriament aquest diumenge després dels núvols abundants de dissabte. El sol dominarà amb més ganes, especialment a l’interior, mentre que encara quedaran nuvolades a la costa i prelitoral. Les temperatures pujaran encara més amb calor atípica,  a l’espera que la setmana vinent comenci amb l’arribada definitiva de la tardor. 

De moment, aquest diumenge els núvols encara seran abundants de matinada i fins a mig matí, però es trencaran molt més i tan sols persistiran més clarament a punts del litoral i prelitoral amb cel variable. No es descarta algun plugim de matinada a la costa i a la tarda al Pirineu, però poca cosa tot plegat. Un dia, en definitiva, molt aprofitable arreu. 

Temperatures encara més altes

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara més  per la glopada de vents del sud amb calor atípic per l’època que situarà moltes màximes entre els 25º i 30º, especialment a l’interior. Potser queden una mica més curtes a prop de la costa i al Pirineu, tot i que la bonança serà generalitzada amb una mica de xafogor al litoral.

Les mínimes no experimentaran grans canvis i seguirà fent poca fresca a prop de la costa, si bé l’ambient serà de jersei a l’interior i al Pirineu. La presència de núvols evitarà que baixin amb més ganes els termòmetres nocturns.

La tardor arribarà de cop

Es van confirmant els canvis importants de cara a l’inici de la setmana que ve i que ens portaran l’ambient de tardor de cop. A partir de dilluns al migdia, una tongada de pluges generals escombrarà tot Catalunya i localment poden ser abundants. La inestabilitat es pot mantenir fins dimarts, i tot plegat obrirà la porta a una clara refrescada que normalitzarà els termòmetres durant gran part de la setmana. 

També et pot interessar...