Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

L’anticicló continua aquest dijous amb un temps calcat

El sol dominarà arreu amb tan sols algunes boires i núvols baixos matinals a l’interior i a la costa. Temperatures fredes a primera hora però agradables al migdia

El temps continuarà ben avorrit aquest dijous amb la presència del tossut anticicló que porta dies a sobre de casa nostre i que continuarà amb nosaltres encara força temps. El sol dominarà en general amb ambient fred a primera hora però temperatures que, de nou, tornaran a ser força agradables al migdia.

Pel que fa a l’estat del cel, malgrat que el sol dominarà en general, a primera hora hi haurà núvols baixos a punts de la costa, especialment a la de Tarragona, i boires que aniran a més a zones de l’interior.  Tot plegat, però, anirà clarament a la baixa a mig matí i l’ambient assolellat dominarà a tot Catalunya sense excepció.

Fort contrast de temperatura entre el dia i la nit

Les temperatures es mantindran sense canvis i  tindrem amplitud tèrmica a gran part del territori, és a dir, que el fred de primera hora contrastarà amb la bonança del migdia. De fet, les glaçades continuaran a gran part de l’interior, fondalades del Pirineu i punts del prelitoral amb moltes mínimes entre els -3º i 2º, més baixes a la zona pirinenca. A la costa es mantindran entre els 3º i els 8º, tot i que no es descarta alguna gaçada a la Costa Brava com ja ha passat aquest dimecres. També hi haurà inversió tèrmica, amb més fred al fons de les valls que a alta muntanya.

Pel que fa a les màximes, es repetirà la mateixa situació que dimecres amb la majoria de valors entre els 13º i els 18º. Un ambient força suau per l’època que farà que la sensació sigui agradable al centre de la jornada, sobretot per la falta de vent a tot arreu.

El temps plàcid continuarà amb nosaltres el cap de setmana

De cara als propers dies, l’anticicló continuarà amb nosaltres amb un temps radiant protagonitzat pel sol, les boires a l’interior, les temperatures agradables al migdia i el fred de nit i matinada. No obstant, els termòmetres podran baixar una mica aquest cap de setmana, a l’espera que entre dilluns i dimarts arribin alguns xàfecs que no tindran continuïtat la propera setmana.