Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Temps més mogut amb més núvols i ruixats aquest dijous de la Mare de Déu d'Agost

S’espera una jornada amb nuvolositat abundant a les comarques de Girona i de Barcelona, amb ruixats que podran caure tant el matí com a la tarda

Aquest dijous, marcat per la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, es presentarà amb canvis més importants que els dies anteriors. Continuarà fent sol a molts punts de Catalunya, però en d’altres les nuvolades i els ruixats seran els protagonistes, sobretot a les comarques de Barcelona i Girona.

Així doncs, el dia començarà amb núvols entre el litoral i el prelitoral de Tarragona fins a Girona. Fins i tot, a punts de la costa central, al voltant del Maresme i municipis propers, fins a mig matí podrà caure algun ruixat local. A partir de llavors, els núvols s’aniran desfent llevat del nord-est, on persistiran durant tot el dia.

A la resta del territori farà sol, tot i que a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu i a l’interior de les comarques de Barcelona i de Girona. En aquests sectors de l’interior del nord-est del país, durant la tarda, hi haurà algunes gotellades amb alguna tempesta puntual. A més, també podran formar-se alguns núvols d’evolució a punts del prelitoral sense risc de pluja.

La temperatura màxima serà similar, amb calor moderada a l’interior. S’esperen valors que es mouran entre els 29º i 34º de manera general, i entre els 25º i 30º al Pirineu i comarques del nord-est. A la nit, les mínimes pujaran però encara es mantindrà un ambient agradable.

Temps més tranquil però no acabarà de fet net

Durant la resta de setmana, seguiran els núvols baixos al litoral. Divendres seran més abundants i compactes amb algun ruixatmatinal entre Tarragona i Barcelona. De cara el cap de setmana els núvols baixos quedaran restringits a la Costa Daurada i al Delta de l’Ebre.

A la resta del territori, s’esperen jornades tranquil·les, dominades per l’ambient assolellat a la majoria del país. Hi haurà núvols a les tardes al Pirineu, però només s’espera pluja el diumenge al sector oriental de la serralada. També es formaran alguns núvols inofensius al prelitoral.

Entre dissabte i diumenge la temperatura arribarà al seu punt màxim, amb calor intensa a les comarques interiors. Els termòmetres podran arribar fins als 36º o 37º a Ponent i al Prepirineu de Lleida, mentre que a la resta del país se situaran entre els 30º i 35º, amb xafogor al litoral.

També et pot interessar...