Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Suprem prendrà la decisió final sobre el permís de Cuixart quan s'apropi la data del part

Tot i l'autorització de la Fiscalia i de la Junta de Tractament de la presó, el tribunal posposa la seva decisió
El Suprem prendrà la decisió final sobre el permís de Cuixart quan s'apropi la data del part | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal Suprem no es posiciona encara sobre si Jordi Cuixart podrà o no assistir al naixement del seu fill i acompanyar la mare de la criatura en els dies posteriors al part, tal com ha sol·licitat. Encara que la Junta de Tractament de la presó i la Fiscalia hagin autoritzat el permís  del president d'Òmnium, el Tribunal ha preferit ajornar la seva decisió.

El Tribunal es pronunciarà quan la data del part sigui més propera

La Sala de Vacances del Tribunal Suprem ha acordat aquest dimecres 14 d'agost que  resoldrà sobre aquest permís extraordinari de sortida «un cop es tingui constància de la proximitat del part». En una provisió, el Tribunal recorda que el naixement està previst, en principi, per al pròxim 22 de setembre i, per tant, esperarà a pronunciar-s'hi quan estigui més pròxim.

Cuixart ha sol·licitat un permís per sortir de la presó preventiva i poder acudir al naixement del seu quart fill, incloent-hi  les sis hores següents al part i unes altres sis hores diàries mentre la seva dona, Txell Bonet, estigui ingressada. A hores d'ara el permís compta amb l'aprovació tant de la Junta de Tractament de la presó com de la Fiscalia.

També et pot interessar...