Foto d'uns bitllets de 20 i 50 euros.

Amb 15 anys cotitzats i aquesta edat, pots sumar 36.000€ de cop a la teva jubilació

Si segueixes aquests passos podràs sumar una important quantitat de diners a la teva pensió

La quantitat que tindrà la pensió de jubilació en el futur és una de les qüestions que més preocupen tots els treballadors. De fet, és un dels aspectes que causa més preocupació també al llarg de tota la vida laboral.

Sobretot, aquesta pregunta afecta més els treballadors que ja tenen una edat avançada. És a dir, a tots aquells que veuen la jubilació pràcticament a la cantonada, ja que els queda poc temps per accedir-hi.

Per això, des de la Seguretat Social han llançat una oportunitat per poder guanyar, en menys temps, una bona suma de diners. L'objectiu és trobar un bon complement a la pensió contributiva de jubilació.

L'edat ordinària de jubilació pujarà el 2023

Aquest any arriba carregat de novetats pel que fa a les pensions i a la jubilació. Així, a partir del 2023, tornarà a pujar-ne l'edat ordinària, seguint la normativa vigent.

Imatge d'un pensionista
L'edat per a la jubilació ordinària serà de 66 anys i 4 mesos el 2023 | GETTY IMAGES

En concret, aquesta edat serà de 66 anys i quatre mesos per als treballadors que hagin cotitzat menys de 37 anys i nou mesos a la Seguretat Social. D'altra banda, serà de 65 anys per als que tinguin una cotització igual o més gran de 37 anys i nou mesos.

Tot i això, la Seguretat Social contempla un altre escenari. Es tracta de continuar treballant després de l'edat ordinària de jubilació. Aquest concepte es coneix com a jubilació demorada, cosa que pot fer que el treballador aconsegueixi una bona suma de diners.

Jubilació demorada, un nou concepte

El passat 1 de gener del 2022 va entrar en vigor la Reforma de les Pensions de José Luis Escrivá. No s'hi va establir l'augment de l'edat ordinària de jubilació, ja que aquesta es tracta d'una mesura encara vigent des del 2013.

No obstant això, sí que va aparèixer el concepte de jubilació demorada. Des de la Seguretat Social entenen que això pot ser interessant per sostenir les pensions a causa de l'increment de l'esperança de vida i dels baixos índexs de natalitat.

 

Incentius perquè els treballadors s'uneixin a la jubilació demorada

De cara que els treballadors es vulguin acollir a la jubilació demorada, és a dir, continuar treballant més enllà de l'edat ordinària de jubilació, des del Govern han llançat alguns incentius. En concret, des de la Seguretat Social n'han establert tres de diferents. En primer lloc, destaca el percentatge addicional del 4% per cada any complet que es cotitzi després de l'edat ordinària de jubilació.

També s'ofereix una quantitat a tant d'alçat per cada any cotitzat després de l'edat esmentada, que varia entre els 5.000 i els 12.000 euros. Aquesta dependrà dels anys cotitzats abans de l'edat ordinària de jubilació. Finalment, es pot establir una combinació de totes dues.

D'altra banda, cal saber que, per acollir-se a aquest tipus de jubilació, el treballador ha d'haver cotitzat 15 anys a la Seguretat Social. A més, ha d'haver complert l'edat ordinària de jubilació que correspongui.

Home comptant bitllets
Podràs guanyar una gran suma de diners amb la jubilació demorada | GETTY IMAGES

 

Així es poden sumar 36.000 euros a la pensió

Arribats a aquest punt, és important el fet que es pot sumar una important quantitat de diners a la pensió de jubilació quan s'accedeix a la jubilació demorada. En aquest sentit, posarem d'exemple un ciutadà que treballa tres anys després de l'edat ordinària de jubilació i al qual corresponen 12.000 euros per any.

En aquest cas, quan acabi de treballar, haurà sumat ni més ni menys que 36.000 euros en total a la seva pensió contributiva. No obstant això, des de la Seguretat Social deixen clar que la jubilació demorada no és compatible amb altres modalitats. És a dir, amb alguns tipus de jubilació com la flexible, anticipada o activa. A més, els incentius estaran actius, almenys, fins al 2024.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp