Imatge de dos agents de la guàrdia civil parlant amb un conductor

La nova tècnica de la DGT per avergonyir als conductors que es passen de llestos

Aquest nou sistema ja ha estat criticat per diverses associacions

La Direcció General de Trànsit té com a objectiu reduir els accidents mortals a la carretera. Amb aquesta finalitat, ja fa més de sis anys, des de la DGT van anunciar una nova proposta que no ha deixat ningú indiferent.

Tot i que va començar sent una prova pilot, la veritat és que s'està estenent cada cop més. Es tracta d'un nou sistema de control sobre la velocitat que el que busca és que els conductors la redueixin per adaptar-se a la de la via.

El projecte està importat des de França i, tot i que a Espanya de moment no té una gran fama, al país veí s'està fent servir des de fa més de 10 anys. Ara ha arribat el moment que tothom el conegui.

Així és el nou sistema de la DGT

Aquest sistema nou de la DGT està pensat per corregir l'actitud que tenen els infractors al volant. A més, el seu funcionament és força senzill, per això és gairebé un fet que es farà servir més sovint.

Foto d'una autopista
El nou sistema de la DGT pretén evitar l'excés de velocitat | GETTY IMAGES

Quan el radar que mesura la velocitat detecta que algun conductor està sobrepassant el límit permès a la via, el cinemòmetre llança un senyal d'alerta, posant en funcionament un sistema no exempt de polèmica.

El que fa és accionar algun dels panells lluminosos informatius que ja hi ha a totes les autopistes. S'hi publica la matrícula de l'infractor just abans que aquest passi per sota. A més, es pot llegir el missatge següent: «Moderi la velocitat». D'altra banda, també s'indiquen els límits del tram que el conductor estigui infringint en aquell moment.

D'aquesta manera, molts dels infractors corregeixen la seva actitud de forma instantània, a causa de la vergonya que produeix veure la matrícula publicada davant dels ulls de la resta dels conductors.

És un projecte pilot

Tot i que el més normal seria pensar que dies després el conductor rebria la multa a casa, la veritat és que no acaba de ser així. A la pràctica, i de moment, no es té constància que se sancioni després aquests conductors.

Aquest sistema, per la seva banda, és un projecte pilot que va instal·lar  la DGT per primera vegada l'any 2016. Va ser al quilòmetre 0,5 de l'A-49. Tot i això, sembla que últimament el seu ús s'ha estès. Actualment, també sembla estar present a l'Autovia de La Corunya, l'A-6, en direcció a Madrid. Es trobarà a la sortida 19 de la mateixa.

Cotxes
Es tracta d'un projecte pilot importat des de França | Getty Images

Aquest sistema de la DGT està importat des de França

El sistema, tot i que a Espanya encara està sent implementat, funciona en altres països des de fa molts anys. És cridaner, per exemple, el cas de França, on es fa servir des de fa més d'una dècada.

D'altra banda, el projecte no està exempt de polèmica. De fet, ha estat criticat per diverses associacions de conductors a causa de la indiscreció amb què treballa. A més, es considera que no respecta la intimitat dels infractors.

La raó és que tant el cartell com la infracció, així com la matrícula 'caçada', poden ser vistos per centenars de conductors. Això fa que no hagi estat molt ben rebut pel públic en general.

Aquest sistema, tot i que amb novetats, és similar als radars informatius de velocitat que ja existeixen actualment al nostre país. Tot i això, hi ha una gran diferència: ara no es publica la matrícula de l'infractor. És a dir, se segueix respectant el seu anonimat. Que el sistema tingui èxit o no a totes les autovies que controla la DGT és, de moment, una incògnita.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp