Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un tornado a l'aeroport del Prat

Es compleixen 15 anys d'un temporal insòlit i espectacular de tornados a Catalunya

Es van observar fins a 15 trombes marines al litoral de la costa de Barcelona
Imatge d'un tornado a l'aeroport del Prat
Una serie de tornados es van presentar al litoral central al setembre del 2005 | AENA

Avui fa exactament 15 anys  que l'aeroport del Prat es va veure obligat a tancar durant més d'una hora a causa de l'arribada de diferents tornados. Aquell 7 de setembre del 2005, al voltant de les vuit del vespre, quan dos tornados  van passejar-se durant una estona per les pistes de l'aeroport de  Barcelona. Aquests dos tornados  van arribar a moure diversos vehicles i, fins i tot, dos avions estacionats.

Greus desperfectes

Les afectacions  no van ser exclusives de l’aeroport. També es van produir incidències al passeig marítim de Castelldefels o a Port Ginesta, així com al Parc Agrari del delta del Llobregat (Sant Boi, Viladecans, Gavà o Castelldefels). La pluja associada a les tempestes  també va implicar desperfectes i inundacions  a diversos sectors del territori. Aquestes van ser tan sols algunes de les incidències  causades per aquests fenòmens  de temps advers, i per les tempestes, que aquell dimecres a la tarda van afectar nombrosos sectors del país, especialment entorn de la costa central.

No només va ser qüestió d'una tarda

L'episodi de mànegues  i tornados  no va ser exclusiu d'aquella tarda, sinó que es va repetir l'endemà. En 24 hores es van arribar comptabilitzar fins a 5 tornados  de diferents escales d'intensitat, entre EF0  i EF2  de l'escala Fujita, i set mànegues marines. Es van localitzar entre el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Maresme, i alguns dels municipis més afectats  van ser Sant Boi de Llobregat, Mollet del Vallès o Castelldefels.