Imatge de la planta de Bosch situada a Casteller i la Jornal, a l'Alt Penedès

Bosch inicia la negociació del tancament de la planta situada a l'Alt Penedès

Està previst que l'aturada de l'activitat es produeixi l'any 2021

El fabricant alemany de components per automòbils Bosch ha iniciat el procés de negociació amb els representants dels treballadors per procedir al potencial tancament l'any 2021 de la planta de Casteller i la Gornal, a Barcelona. La multinacional baixa la persiana de la fàbrica de l'Alt Penedès a causa de la reestructuració del negoci del netejaparabrisa de la divisió Electrical Drives, segons han informat diverses fonts de la companyia a Europa Press.

De fet, assenyalen que la decisió de finalitzar l'activitat productiva en aquest centre de producció de netejaparabrises, amb una plantilla formada per unes 300 persones, respon a la impossibilitat de trobar mesures que millori la seva rendibilitat. En aquest sentit, indiquen que en els darrers anys ha crescut la competència en el sector de fabricació de netejaparabrises del sector de l'automòbil, en la que també s'ha vist immersa la divisió Electrical Drives de Bosch.

«Aquesta situació s'ha agreujat en el darrer any, a causa de la caiguda de la producció mundial de vehicles. El negoci de l'equip original a Europa s'ha vist afectat significativament», expliquen des de la firma d'Alemanya. Amb motiu d'aquesta situació, Bosch va iniciar fa «molt temps» l'anàlisi per millorar la connectivitat per reorientar el seu negoci i aconseguir una «rendibilitat sostenible», amb l'objectiu posat al mercat europeu.

El tancament es produirà durant l'any 2021

No obstant això, com que no s'ha trobat una situació que permeti incrementar la competitivitat del centre i millorar la rendibilitat, ha decidit iniciar un procés de negociació amb els representants dels treballadors pel potencial tancament de la planta de Casteller, «al més aviat possible del 2021».

«Desafortunadament, totes les mesures examinades per continuar la producció a Castellet no són suficients per restablir la competitivitat de la localització i aconseguir objectius competitius. A més, des de 2016 s'ha impulsat intensament l'adquisició de negocis alternatius. Lamentablement, el resultat no tan sols ha mostrat un efecte mínim sobre el treball i, per tant, no es pot considerar una alternativa realista», expliquen des de l'empresa. En aquest sentit, representants d'UGT ja han anunciat mitjançant les xarxes socials l'oposició al tancament de la fàbrica.

Des de Bosch afegeixen que, tot i la decisió sobre la factoria de Castellet, continuen mantenint el compromís amb Espanya, on dona feina al voltant de 8.400 persones en les seves diferents instal·lacions i àrees de negoci.