El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu

Quim Torra, sobre l'inici del curs escolar: «És hora de tornar a l'escola i estem preparats»

El president de la Generalitat es reuneix amb els directors d'escoles i instituts

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns que Catalunya està preparada pel retorn a les aules, i ha destacat que els departaments d'Educació i Salut han treballat per donar «seguretat i confiança» a famílies, docents i alumnes. «És hora de tornar a l'escola i estem preparats», ha indicat Torra en un tweet després de la reunió amb la junta de directors d'escoles. La trobada ha servit per tractar les mesures treballades de cara l'inici de curs d'aquest pròxim 14 de setembre.

Torra ha insistit que l'escola és un servei públic essencial: «Ens juguem molt com a país», ha afegit el president, que aquest dilluns a la tarda també es reunirà amb la junta de directors d'instituts de Secundària. El president de la Generalitat ha assegurat que és hora de tornar a les aules perquè l'escola «continuï sent aquest gran ascensor social que és, aquest gran cohesionador i pilar troncal de la societat», ha informat el govern català en un comunicat.

La cultura i l'educació: serveis essencials

D'altra banda, el president de la Generalitat ha admès l'error de «no haver declarat la cultura i l'educació com serveis essencials» i ha dit que no pot tornar a passar perquè les dues són troncals, on es juga el futur dels joves. Torra ha explicat que insistirà davant el govern espanyol perquè els pares disposin d'una prestació d'incapacitat temporal en cas que els seus fills hagin de fer quarantena per Covid-19.

A la reunió telemàtica també han participat els consellers de Salut i Educació, Alba Vergés i Josep Bargalló, respectivament, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i Torra ha agraït a la comunitat educativa la seva «actitud exemplar» perquè els alumnes durant la pandèmia tinguessin una educació correcta davant les enormes dificultats viscudes.