Ja ha començat: Diverses escoles tancades a Espanya per brots de coronavirus

Les classes es realitzaran de manera telemàtica

Passadís d'una escola buit amb motxilles als penjadors
Cada vegada és més possible que algunes escoles no reobrin les portes el mes de setembre  | Unsplash

El mes de setembre és el període on es reprenen moltes coses, entre les quals es troba la tornada de l'activitat escolar anual a Espanya. Aquest any existeix un element que pot posar potes enlaire l'educació dels estudiants: el coronavirus. De fet, el tancament de les escoles és quelcom que es porta parlant diverses setmanes i cada vegada és més possible que algunes escoles no reobrin les portes el mes de setembre.

És el cas d'un col·legi del municipi de Mos, a Pontevedra, que ha estat clausurat un dia abans que es donés l'inici del curs escolar. El motiu del tancament del col·legi ha estat que 20 professors d'una plantilla de 100 han donat positius en el test de coronavirus PCR que s'ha practicat. Davant aquesta situació, la direcció del centre ha optat per suspendre l'obertura, per por que es puguin estendre els contagis entre la resta de professors i alumnes.

Així, l'inici del curs presencial s'ha retardat fins al 17 de setembre, segons ha afirmat 'Telecinco'. Malgrat això, les classes sí que començaran el dia estipulat, és a dir, el dimarts 8 de setembre, però es realitzaran de manera telemàtica. És el mateix sistema que s'ha seguit a partir de la represa de les classes aquest últim final de curs.

 

Altres col·legis tancats a Espanya pel coronavirus

Però el cas de Mos no és l'únic que s'ha registrat. A Sant Vicenç dels Horts un altre col·legi ha sol·licitat el tancament, després d'haver detectat que un professor pateix coronavirus. És per aquesta raó que la direcció del centre barceloní ha sol·licitat als Serveis Territorials de la Generalitat l'ajornament de la represa de l'activitat presencial. Des del centre educatiu es va sol·licitar que els alumnes poguessin començar a acudir a les aules a partir del 14 de setembre.

Dos altres centres d'educació infantil també han sol·licitat el tancament de les portes. Són dos centres ubicats a Sevilla i San Sebastián de los Reyes. El centre andalús va demanar el tancament de l'escola a causa que la directora havia registrat positiu en coronavirus. En el cas de l'escola de Madrid, es van detectar dos casos de coronavirus un fet que va motivar al centre l'ajornament de l'obertura de les portes.


Comentaris

envia el comentari