Imatge d'una sortida de sol a Sant Quintí de Mediona, Alt Penedès

Dimarts d’anticicló amb sol, boires i temperatures més baixes

Les boires seran més extenses a l’interior i localment poden ser persistents a Ponent. Les glaçades tornaran a guanyar terreny i el vent anirà clarament a la baixa

L’anticicló es torna a instal·lar de forma clara a Catalunya aquest dimarts amb sol en general i boires que seran més extenses a l’interior i, localment, persistents a Ponent. Les temperatures baixaran una mica i de nit farà més fred arreu, amb glaçades que guanyaran terreny a l’interior i, inclús, al prelitoral després d’una matinada de dilluns gens gèlida.

Pel que fa al vent, anirà clarament a la baixa després que aquest dilluns hagi bufat amb ganes a l’Ebre, Camp de Tarragona, Alt Empordà i cims del Pirineu, també de forma moderada al centre de Catalunya. s’han registrat fins a 129 km/h a Portbou, 97 km/h al Perelló, 92 km/h a la Tossa d’Alp, 91 km/h a Mont-roig del Camp o 71 km/h a Reus.

El mestral pràcticament no bufarà, però la tramuntana es mantindrà a l’Empordà amb alguna ràfega forta.  Això farà que el mar es mantingui força alterat a la Costa Brava, tal i com avisa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

L’estat del cel estarà dominat pel sol, tot i que creuaran bandes de núvols alts i prims que tornaran a deixar una posta i sortida de sola acolorida, i fins a mig matí i migdia hi haurà boires a zones interiors,  algunes persistents a Ponent. A més, al matí també hi haurà alguns núvols baixos poc importants entre el sud de la Costa Brava i el litoral de Barcelona.

Temps tranquil però amb temperatures més baixes

Malgrat que el sol lluirà en general, les temperatures recularan una mica aquest dimarts, sobretot les mínimes, que no han baixat tant la matinada de dilluns per la presència de núvols. Les glaçades guanyaran terreny a l’interior amb molts valors entre els -3º i els 2º i fins a -5º a les valls del Pirineu. També al prelitoral hi pot glaçar feblement amb entre -1º i 4º de mínimes, mentre que al litoral quedaran més altes.

Les màximes també seran lleugerament més baixes, tot i que al litoral hi farà bonança al migdia amb entre 13º i 16º. A la resta, molts valors es mouran entre els 10º i els 15º, i de 5º a 10º al Pirineu i a zones de Ponent on les boires persisteixin. 

  • També et pot interessar: Som a la ‘setmana dels barbuts’, teòricament la més freda de l’any

El temps vol embolicar-se més a finals de setmana

La monotonia de l’anticicló sembla que té els dies comptats, ja que la segona part de la setmana estarà marcada per l’arribada de fronts atlàntics  que ens portaran alguns canvis. Dijous cauran alguns xàfecs dispersos a la meitat nord i nevarà al Pirineu, bàsicament a la cara nord.

Les temperatures aniran baixant cada dia més i de cara al cap de setmana farà fred hivernal arreu. Serà llavors quan arribin més fronts que, en principi, portaran poca precipitació fora del Pirineu. La segona quinzena del mes de gener es presenta més moguda i interessant.