Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Calor moderada però de ple estiu en una setmana de pocs xàfecs

Les temperatures seran plenament estiuenques però dins de la normalitat amb les calorades ben lluny de Catalunya. Entre dimecres i divendres arribaran alguns ruixats poc importants

El petit embossament d’aire fred que ha creuat aquest diumenge per Catalunya amb alguns xàfecs i tempestes ja ha marxat, però els seus efectes a nivell de temperatures es mantindran els propers dies. I és que la baixada clara dels termòmetres sobretot a l’interior, on ha arribat a ser de 10 graus puntualment després de la breu calorada d'aquests últims dies, seguirà aquesta setmana amb calor moderada arreu, tot i que de ple estiu, i poques precipitacions a la vista, tot i alguns xàfecs a mitjans de setmana. 

De moment, dilluns serà un dia assolellat arreu, si bé quedaran restes d’alguns núvols baixos al litoral i prelitoral de la costa de Barcelona i sud de la Costa Brava. Poca cosa tot plegat, també alguna nuvolada al Pirineu totalment inofensiva, ja que no s’esperen precipitacions. Pel que fa al vent, bufarà el mestral de matinada i fins al matí a les Terres de l’Ebre, localment amb algun cop fort. La tramuntana manxarà tot el dia a l’Alt Empordà. 

Pugen les màximes però de nit es dormirà millor

De cara a la propera nit, notarem una refrescada en l’ambient, inclús a la costa,  on aquestes darreres matinades ha costat força dormir. En aquesta àrea, moltes mínimes es mouran entre els 18º i 23º amb xafogor que va a la baixa. Malgrat això, encara hi haurà nits tropicals i en alguns punts seguirà costant agafar el son. Els valors baixaran amb més ganes a tot l’interior, on es baixarà dels 20º arreu, especialment allà on hagi plogut.

Les màximes pujaran una mica, però la calor es mantindrà moderada en una jornada típicament estiuenca. Molts valors es mouran al centre del dia entre els 27º i 32º, localment un pel més altes a Ponent.

Segueix la calor a ratlla amb pocs canvis a llarg termini

La calor seguirà a ratlla però dins dels valors normals per l’època al llarg de la setmana, amb petites pujades i baixades. Les més altes seran a finals de setmana a Ponent, on els termòmetres rondaran els 35º o 36º en els millors dels casos. La xafogor també serà present a la costa però sense ser excepcionalment pesada.

Pel que fa a l’estat del cel, entre dimecres i divendres arribarien alguns xàfecs a diverses comarques,  sense descartar alguna tempesta a l’interior, però no seria una situació de pluges i el cap de setmana tornaria la calma arreu.

També et pot interessar...