Imatge d'una sortida de sol al Prat de Llobregat

Alguns núvols costaners en un dimecres de força sol però TºC més baixes

L’entrada de vent marítim farà baixar amb ganes els termòmetres al nord-est al migdia. El temps serà força estable encara a l’espera de canvis importants divendres

El temps no experimentarà grans canvis aquest dimecres, però sí que hi haurà alguns matisos a tenir en compte que faran que, en alguns llocs, no es repeteixi la bonança de dimarts. Hi haurà alguns núvols baixos costaners poc importants, mentre que les temperatures baixaran una mica en conjunt, especialment al nord-est a causa de l’entrada de vent marítim.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar protagonista una jornada més, però apareixeran alguns núvols baixos en trams de la costa, especialment al litoral de Tarragona, i punts de la meitat nord, així com el pas de bandes de núvols alts i prims. Tot plegat poca cosa i fenòmens anecdòtics, ja que a la majoria de comarques el cel estarà forà serè.

Temperatures cap avall

L’entrada del vent de llevant i gregal moderat a les comarques de Girona i al litoral farà baixar les temperatures en aquestes àrees, localment de forma moderada, amb més fresca al migdia, ja que la majoria de màximes es mouran entre els 18º i 23º, valors que també es repetiran al Pirineu. En canvi, a Ponent i vall de l’Ebre els termòmetres encara pujaran una mica més i es situaran entre els 24º i 29º a gran part de l’interior.

Pel que fa a les mínimes, tan sols poden pujar una mica més amb fresca o fred moderat. La majoria de valors es mouran entre els 8º i 12º a la costa i gran part del prelitoral, de 4º a 9º a l’interior i entre 2º i 7º al Pirineu.

Canvis importants a la vista

De cara als propers dies, sembla que divendres ens arribarà un canvi radical del temps amb pluges que poden escombrar tot el país a causa de l’arribada d’un embossament d’aire fred. La inestabilitat es mantindrà tot el cap de setmana amb temperatures que baixaran i que ens portaran un ambient més fresc poc típic pel maig.  Consulta aquí la previsió especial sobre el canvi de temps que ens arribarà.