Pluges fortes encara fins el matí d’un divendres força més tranquil

Els xàfecs i tempestes encara poden ser intensos durant la matinada i algunes precipitacions es mantindran gran part del dia a l’Ebre. El temps es pot tornar a complicar diumenge

El temps continua ben complicat les primeres hores del divendres. Després d’un dijous passat per aigua i amb registres de precipitació molt elevats a molts punts del litoral i prelitoral, principalment, aquest divendres a la matinada i fins a primera hora del matí encara poden caure xàfecs i tempestes a qualsevol puntproper a la costa. No obstant, la jornada serà de temps força més tranquil  amb una treva de les precipitacions.

Els xàfecs de la nit encara poden deixar forts patacs d’aigua que es sumaran a la pluja molt abundant que ha caigut a zones de l’àrea de Barcelona, Girona i Terres de l’Ebre, amb registres que, al vespre de dijous, es movien entre els 100 i 150 l/m² a molts punts, inclús 180 l/m² de forma excepcional a Rubí, al Vallès Occidental. Una aigua que ha provocat greus problemes en aquestes zones, especialment de mobilitat. 

Els aiguats d'aquest dijous han causat moltes inundacions a llocs com a Gavà
Els aiguats d'aquest dijous han causat moltes inundacions a llocs com a Gavà | Xavi Cabo

Tot i així, la tendència serà que el temps es calmi més durant la resta del divendres amb clarianes en un dia de treva pel que fa a les pluges. On quedarà més ennuvolat serà a les Terres de l’Ebre, on hi podrà seguir plovent de forma intermitent durant tot el dia, localment amb forta intensitat. També quedarà algun xàfec molt aïllat a punts de l’interior que no portaran més conseqüències.

Tot plegat amb temperatures semblants i un ambient fresc en general. Les màximes es mouran al litoral entre els 15º i els 20º, mentre que a la resta del territori es situaran entre els 13º i els 18º, més baixes a punts de muntanya. Algunes mínimes es donaran al final del dia, quan entrarà una mica d’aire més fred. 

 

Alerta per pluges fortes de nit

Davant la previsió que els xàfecs intensos es mantinguin encara de nit, matinada i fins a primera hora del matí de divendres a punts del litoral i prelitoral, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives alertesper fortes pluges durant aquestes hores.

En aquest sentit, hi ha alerta taronja encara al Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Selva, Gironès i Baix Empordà durant la matinada, que passarà a ser alerta groga al matí. També hi ha avisos grocs a la resta del litoral i prelitoral de Catalunya. A més, hi ha un avís per acumulacions d’entre 100 i 200 l/m² en tot l’episodi, mentre que el vent de llevant provocarà mala mar a la Costa Brava a la tarda. 

Mapa d'avisos per aquest divendres
Mapa d'avisos per aquest divendres | Meteocat

Possible nova tongada de pluges diumenge

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, dissabte tindrem un dia força tranquil en general amb clarianes a gran part de Catalunya fins a migdia. A partir de llavors, els núvols aniran a més i els xàfecs començaran a caure a Girona i Pirineu, arribant a més punts de la meitat nord a partir de la tarda. Tot sembla indicar que diumenge tornarien les pluges  en una nova tongada de xàfecs generals, localment abundants. Una situació, però, que encara és una mica incerta i que, per tant, haurem d’anar seguint amb molta atenció.