Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Possible nova tongada de pluges aquest cap de setmana

Dissabte tindrem una pausa de les precipitacions, però a partir de la tarda n’arribaran més per la meitat nord. Diumenge podria ser un dia passat per aigua amb més fred i neu

El temps continuarà ben mogut aquest cap de setmana. Seguirem sota la influència dels vents marítims que aportaran molta humitat cap a terra amb el resultat de noves pluges. No obstant, no estarà ni molt menys tot el cap de setmana. Dissabte al matí, el temps aguantarà força arreu, per a partir de migdia la nuvolositat anirà a més i arribaran pluges pel nord, mentre que diumenge podria ser un dia passat per aigua. 

Pel que fa a dissabte, tindrem una pausa al matí força extensa amb sol i núvols, si bé al Pirineu ja estarà força carregat amb els primers xàfecs. A partir de migdia i la tarda, la nuvolositat anirà a més i començaran a caure precipitacions a més zones de la meitat nord i també del sud de Tarragona, si bé les més destacables es concentraran al nord-est.

De cara a diumenge, sembla que tindrem un dia passat per aigua amb temporal a tot Catalunya. On més plourà serà al litoral, prelitoral i vessant sud del Pirineu, on hi haurà algunes tempestes amb xàfecs que poden deixar localment al voltant de 50 l/m², sense descartar, de nou, algunes acumulacions properes als 100 l/m². 

No obstant, la previsió encara és força incerta i tot dependrà dels vents, ja que un petit gir pot fer canviar la previsió en poques hores, com ja ha passat al llarg d’aquesta setmana. De fet, ens trobem sota la influència d’un anticicló, però com que està situat al centre d’Europa ens impulsa vents humits de mar cap a terra que provoquen pluges a casa nostra. Aquesta situació és la que ha provocat les importants pluges d’aquest dijous, que ja acumulen més de 100 l/m² en alguns punts amb fenòmens localment extrems, com ara un possible tornado al Vallès Occidental.  

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Temperatures avall i torna la neu al Pirineu

Les temperatures han estat força altes per l’època aquests dies, però tot plegat té els dies comptats. Aquest cap de setmana aniran baixant i notarem el descens especialment diumenge, amb ambient més aviat fred i moltes màximes entre els 10º i els 15º, si bé quedaran més baixes a l’interior i al Pirineu. 

Tot plegat farà que la cota de neu també baixi, ja que es situarà per sota dels 2.000 metres. Aquests darrers dies i les pluges de les últimes hores han fet que molta neu s’hagi fos, inclús a les cotes mitjanes/altes de la serralada, però sembla que diumenge podríem tornar a acumular centímetres a totes les pistes d’esquí. 

Els temporals no ens abandonen
Els temporals no ens abandonen | Arxiu

 

Temporal de mar a la vista

Si s’acaba complint la previsió per aquest cap de setmana, la pluja vindria acompanyada de fortes ràfegues de vent de component est, sobretot al litoral i a zones elevades, però també d’un temporal marítim que es notaria a tot el litoral català, especialment al de Girona.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja ha activat una alerta per molt mala mar de cara a dissabte, especialment a la tarda i a la Costa Brava, on l’avís es de color vermell. S’esperen onades de 2,5 metres d’altura o més, podent arribar als 5 metres de forma puntual al litoral de Girona.  També hi haurà molta mar de fons.

El temps millora però no fa net la propera setmana

De cara a l’inici de la propera setmana, el temps millorarà respecte diumenge, però quedaran restes d’inestabilitat  i un cel mig ennuvolat en general. Encara queden dies, però a hores d’ara no s’esperen grans aiguats a partir de dilluns, sinó xàfecs més dispersos i febles. Pel que fa a les temperatures, ja no variaran gaire i es mantindran normals per l’època amb ambient més aviat fred.