Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un tècnic munta kits de proves de coronavirus en una fàbrica a Califòrnia, als EUA, el 26 de març de 2020

Divuit municipis de Tarragona participaran en l'estudi de prevalença de la Covid-19

Es faran tests ràpids a persones de tot l'Estat per saber el percentatge de població que ha generat anticossos

Divuit municipis de la demarcació de Tarragona han estat escollits pel ministeri de Sanitat per participar en l'estudi de prevalença de la Covid-19. L'objectiu de l'Estudi Nacional Epidemiològic de la infecció per SARS-CoV2 (ENE-COVID) és saber el percentatge de població de l'Estat que ha desenvolupat anticossos del virus. S'han seleccionat 1.500 persones de la demarcació perquè hi puguin participar voluntàriament. En l'àmbit estatal, s'estima que la mostra estarà formada per un mínim de 60.000 persones i un màxim de 90.000, de fins a 36.000 famílies. Als participants se'ls farà un test ràpid per saber si han estat infectats, una anàlisi de sang i una enquesta epidemiològica.

En el cas de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, per exemple, s'han escollit 22 famílies, que rebran una trucada telefònica per oferir-los participar en l'estudi. Les anàlisis es coordinaran des del Centro Nacional de Microbiologia. L'ENE-COVID ha estat dissenyat pel ministeri de Sanitat i l'Instituto de Salud Carlos III. A Catalunya les proves es faran a través dels Centres d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut i d'altres operadors de Salut, com la Xarxa Santa Tecla, a la demarcació de Tarragona.

Els municipis tarragonins que hi participaran són Altafulla, Ascó, Calafell, Cambrils, Cunit, la Juncosa del Montmell, Querol, Reus, Riudoms, la Selva del Camp, Tarragona, Tortosa, Valls, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Vallmoll, Vila-seca, Vilallonga del Camp i Salou.