Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Les pluges van a més aquest dijous a Catalunya

Al matí plourà al nord-est i a la tarda i vespre les precipitacions més importants es situaran al sud de Tarragona

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

El temps empitjora aquest dijous a Catalunya. En general, la nuvolositat serà força més abundant arreu, si bé només a Ponent i zones properes hi haurà més clarianes. Al matí cauran precipitacions al nord-est del país i al Pirineu, però es poden escapar xàfecs o plugims a qualsevol punt. A la tarda i vespre, les pluges es concentraran al sud de Tarragona, on localment poden ser intenses i acumularquantitats destacables a l’Ebre i zones properes.

Segons els últims mapes dels models meteorològics, malgrat que la part forta del temporal afectarà el País Valencià, les  pluges continuades poden afectar més punts del litoral i prelitoral català a partir del vespre i la nit. Una situació molt incerta que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

L’entrada del vent de gregal farà que les ràfegues siguin fortes a punts del litoral i prelitoral, mentre que ens portarà un ambient més fresc i increment de les pluges a la tarda a la zona de l’Ebre. Les temperatures seran més baixes aquest dijous amb màximes entre els 18º i els 23º, més curtes al Pirineu.

Els xàfecs guanyaran terreny a diverses zones
Els xàfecs guanyaran terreny a diverses zones | Roger Pinart

 

Alerta per pluges, vent i mala mar

Davant d’aquest nou temporal que, per ara, sembla que ens afectarà més indirectament, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes. Pel que fa a les pluges, hi ha avisos per xàfecs acompanyats de tempesta que poden deixar acumulacions d’aigua de fins a 100 l/m2 en 24 hores a totes les comarques de Tarragona, excepte el Baix Penedès, però sobretot a l'Ebre, on l'avís és de color taronja.

Pel que fa al vent, hi ha avisos al litoral i prelitoral de Barcelona i nord de Tarragona per ràfegues de gregal que poden bufar entre els 60 i 80 km/h. En aquest sentit, Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla Vencat i l'inuncat. El mar també s’alterarà a la costa tarragonina, i hi ha avisos per onades de fins a 3 metres o, puntualment, 5 metres, sobretot a l’Ebre.

Mapa d'avisos per aquest dijous a Catalunya
Mapa d'avisos per aquest dijous a Catalunya | Meteocat

 

 

Propers dies

La previsió per aquestes properes hores i dies és força incerta. Si bé sembla que la part més activa de les precipitacions afectarà el País Valencià, alguns mapes donen que fins divendres les pluges també poden afectar en menor mesura la costa catalana. Haurem d’anar seguint amb molta atenció una situació molt complicada que aniria a la baixa el cap de setmana.