Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Tornen els ruixats i tempestes a més punts aquest dimarts

Les precipitacions al matí seran més probables entre el sud del litoral de Barcelona, Tarragona i l’Ebre i a la tarda cauran a més comarques
Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

El temps es torna a complicar aquest dimarts. Els ruixats i les tempestes podran aparèixer a pràcticament qualsevol punt de Catalunya al llarg del dia, però no a tot arreu es veurà ploure. Al matí i fins a primera hora de la tarda, els més probables afectaran el sud de la costa de Barcelona, camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. A la tarda, les tempestes més fortes cauran  a punts de muntanya i de l’interior, sense descartar-les a més llocs, i seran menys probables al nord-est.

Les precipitacions poden ser localment intenses i anar acompanyades de llamps i trons, ventades, calamarsa o pedra. Pel que fa a l’estat del cel, al matí estarà força ennuvolat al litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona, mentre que a la resta hi haurà sol i núvols, més assolellat a les comarques de Lleida. 

De cara a la tarda,  les nuvolades creixeran amb ganes a punts de muntanya i acabarà quedant el cel mig o molt ennuvolat  a gran part del país. No plourà ni molt menys a tot arreu, però els xàfecs podran fer acte de presència a qualsevol comarca.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran iguals o una mica més baixes. Les mínimes seran fresques a l’interior i suaus o un pèl càlides a la costa, on es superaran lleugerament els 20º. Les màximes es mouran entre els 25º i 30º, més altes a Ponent i a la vall de l’Ebre, mentre que al litoral continuarà la marcada xafogor. 

Les tempestes cauran a més comarques aquest dimarts
Les tempestes cauran a més comarques aquest dimarts | Elisabet Roch

 

Alerta per fortes tempestes a tot Catalunya

Els xàfecs i tempestes poden aparèixer al matí a diversos punts del litoral i prelitoral, bàsicament del sud de Barcelona i de tot Tarragona, raó per la qual  el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes al matí en aquestes zones.

Les comarques afectades per les alertes de la matinada i matí  són totes les de Tarragona, les Garrigues, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, Barcelonès, els dos Vallesos, el Maresme i la Selva.

De cara a la tarda,les alertes es mantenen en aquestes comarques i s’estenen per tot el país. Malgrat que els xàfecs poden caure a qualsevol punt, els més probables a la tarda seran a punts de muntanya i de l’interior, on poden ser especialment intenses i acumular localment més de 40 litres per metre quadrat. 

Mapa d'avisos per pluges aquest dimarts
Mapa d'avisos per pluges aquest dimarts | Meteocat

 

Propers dies

De cara a les properes jornades, el temps no acaba de fer net i encara quedaran restes de ruixats i tempestes, més localitzats a l’interior i a punts de muntanya. Dimecres encara es veuria ploure a força comarques, però a partir de dijous tot plegat anirà a la baixa i el cap de setmana sembla que estarà marcat pel sol i la calor, coincidint amb l’arribada de la tardor.