Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Segueix l’ambient de ple estiu aquest dimecres a tot Catalunya

El sol dominarà i les temperatures poden arribar als 35º a punts de l’interior. Hi haurà alguns núvols baixos a la costa que al tard es faran més abundants i extensos

El temps continuarà sent de ple estiu aquest dimecres amb calor intensa arreu i sol que dominarà a gran part de Catalunya. De nou, es poden rondar els 35º a punts de l’interior, on les temperatures encara pujaran una mica més. No obstant, arribaran alguns canvis en forma de núvols en algunes comarques. 

En aquest sentit, els núvols baixos apareixeran en trams de la costa. En general, seran locals i poc importants, però a partir d’última hora de la tarda i vespre es faran més compactes i extensos, arribant també a zones del prelitoral, nord-est i Catalunya Central. A més, creuaran bandes de núvols alts i prims inofensius per tot arreu al llarg del dia i creixeran nuvolades de tarda al Pirineu que poden deixar algun ruixat local, sobretot al vessant nord. El vent del sud bufarà moderat a la tarda, amb algun cop fort a la costa i nord-est.

Fins a 35º a l’interior

Pel que fa a les temperatures, es mantindran càlides i similars al litoral, prelitoral i Pirineu i pujaran una mica més a l’interior, mentre que baixaran lleugerament al nord-est. En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre els 28º i 33º, si bé se situaran entre 30º i 35º a l’interior i de 23º a 28º a la costa.

Si ens fixem en les mínimes, baixaran després dels elevats registres de l’última matinada a causa de la presència d’alguns núvols, amb alguna nit tropical a punts de la costa i del sud de Catalunya. En conjunt, els valors se situaran entre els 15º i 20º al litoral, sense descartar algun cas de nit tropical, de 13º a 18º al prelitoral i de 11º a 16º a l’interior.

Més xàfecs abans de Sant Joan

La inestabilitat anirà a més els propers dies amb xàfecs al Pirineu i Prepirineu dijous i estenent-se a més zones de l’interior divendres. De cara al cap de setmana llarg de Sant Joan, sembla que dominarà el sol i la calor normal per l’època, però podria ser que la setmana que ve ens arribi una onada de calor, tot i que encara és d’hora per confirmar aquest extrem. Ho anirem seguint amb atenció.

També et pot interessar...