Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
canel

Canyella: beneficis de la planta màgica de la passió

Descobreix totes les propietats que té, entre les quals destaquen els seus efectes afrodisíacs
canel
Aquesta espècia aromàtica exòtica consta de moltes propietats màgiques i medicinals | Horóscopo Mágico

 

La canyella, entre totes les espècies i plantes màgiques existents, ens crida l'atenció de manera notable gràcies a l'enorme quantitat de virtuts i propietats que té. De fet, fa molts segles que es fa servir en encanteris i rituals curatius i que els guaridors i els metges se'n serveixen per tractar i guarir afeccions d'allò més variades. Tot seguit, t'explicarem les virtuts que té la canyella, considerada la planta màgica de la passió.

Descripció de la planta de la passió: la canyella 

És habitual que la canyella es conegui en la forma d'espècia: es tracta de pols aromàtics que sovint emprem per conferir-li un toc diferent als nostres plats i que ve d'un arbre de fulla perenne que fa entre 10 i 15 metres d'alt anomenat 'Cinnamomum verum', conreat en indrets humits i càlids i provinent originàriament d'Sri Lanka.

L'escorça, grisosa i amb una tija de consistència llenyosa, és la part més rellevant de l'arbre, i de la part superior en neixen diverses fulles verdes, brillants, punxegudes i ovalades. Les flors del 'Cinnamomum verum' tenen un to groc verdós o en altres casos són blanques.

Aquest arbre es conrea als interiors com un arbust i posseeix una fusta aromàtica i dolça que a l'interior ens ofereix l'espècia molta que s'anomena canyella, després de pelar-ne i fregar-ne les branques: es tracta de l'ús veritable de l'arbre, un vegetal que van descobrir les persones fa segles i que van començar a fer servir per treure profit de les grans propietats màgiques, culinàries i medicinals que té.

Els poders de la canyella a nivell històric

Al llarg de la història, la canyella ha estat present en els esdeveniments més rellevants de la humanitat, com ara els viatges que Cristòfol Colom va dur a terme a Amèrica: el conegut personatge va emprendre els seus viatges perquè mirava de trobar una ruta fiable i segura per comerciar espècies, com ara la canyella.

El bon gust de la canyella, la seva aroma i els poders que té a nivell màgic i medicinal i que se li atribueixen des de fa molts segles han contribuït a la seva fama. De fet, aquesta coneguda espècia va motivar l'exploració de l'immens riu Amazones mentre tenia lloc la conquesta del Perú. Igualment se sap que, mentre enterraven la seva dona, Neró va dur a terme una cremació de quantitats ingents de canyella.

canela
L'espècia de la canyella s'obté a partir de l'escorça interna del 'Cinnamomum verum' | Horóscopo Mágico

 

La Bíblia, de fet, ja parla de la canyella, i hi fa referència com a símbol de saviesa i perfum. Igualment, se sap que antigament els grecs l'empraven amb la intenció de lluitar contra la febre. La canyella també estava present dins de les cerimònies religioses hebrees, i constituïa un condiment essencial per a la momificació a l'antic Egipte.

Els antics pobles van adonar-se de les grans propietats culinàries de la canyella i, a banda, la feien servir amb la finalitat de preparar olis essencials per a les cerimònies de tipus religiós, així com per als rituals i encanteris que serveixen per a la invocació de la passió i la renovació de l'energia sexual.

Quines són les virtuts medicinals que té la canyella?

Antigament, un dels primers usos que es van atribuir a la canyella va ser el de lluitar contra els refredats i la grip. A molts pobles d'Amèrica, de fet, avui en dia la infusió de canyella continua fent-se servir de manera pal·liativa contra els símptomes que originen els processos vírics d'aquesta mena. Les propietats antibacterianes de la canyella són les responsables de conferir-li aquest poder.

Igualment, la canyella es fa servir en gran mesura com a solució a nivell digestiu, perquè contribueix a l'alleujament i la reducció dels gasos i consta de propietats antiespasmòdiques que permeten resoldre els problemes de l'intestí i alleujar diverses dolències com ara les nàusees o l'acidesa.

Gràcies a les virtuts antiinflamatòries i antisèptiques que té, així com a l'acció expectorant que la caracteritza, la canyella es fa servir sovint en els remeis preparats i cataplasmes per tal de mitigar els símptomes originats per les dolències de tipus respiratori: contribueix a la relaxació muscular i a l'obertura de les vies per tal que hi entri més oxigen, a banda de fer disminuir la febre i incrementar la sudoració.

Pel que fa al sistema circulatori, la canyella resulta  molt interessant per tal de prevenir la formació de trombes. És antiagregant i antiescleròtica i, per això, s'aconsella incorporar-ne als remeis pensats per tal de contribuir al bon funcionament de la circulació perifèrica.

Sigui com sigui, un dels usos més cèlebres i antics que té la canyella i que ha anat més enllà del camp mèdic per instal·lar-se en un àmbit d'allò més màgic és la virtut que té a l'hora d'incrementar la libido i el desig de tipus sexual. Antigament, a banda dels seus usos com a afrodisíac natural, els remeiers i mags feien servir la canyella per afavorir l'erecció dels homes aplicant-los-en a la zona dels genitals.

Les virtuts màgiques que té la canyella

Les antigues creences vinculaven la canyella amb el foc com a element, i afirmaven que es regia pel Sol. Entre les seves propietats més destacades, hi ha la seva capacitat per tal d'emboirar l'enteniment i contribuir a l'aparició de la passió i els instints.

Per aquest motiu, fa anys que la canyella es fa servir com a afrodisíac amb la finalitat d'incrementar la libido, a banda d'emprar-la en diversos encanteris i rituals destinats a atraure les passions d'algú altre o a afavorir la potència sexual i posar fi als problemes relacionats amb l'ejaculació precoç i l'erecció. Per aquesta raó, podem afirmar que constitueix l'herba reina de les arts de l'amor.

De manera general, la guarició i la protecció són les dues propietats esotèriques més importants que s'atribueixen a la canyella. Com a exemple d'això, destaquem que és un complement que s'empra en els rituals per netejar la llar, per netejar l'aura o per foragitar els esperits dolents i el mal d'ull. Igualment, la trobem present en molts rituals que busquen l'atracció de la salut.

Una de les seves propietats és un poder molt gran per tal d'augmentar les vibracions a nivell energètic, cosa que fa que sigui un bon complement natural per als rituals dissenyats amb l'objectiu d'atraure diners, salut o amor, perquè contribueix a incrementar l'eficiència d'altres herbes que sobresurten dins de l'encanteri. En aquest sentit, també es fa servir molt dins de l'encens, amb l'objectiu de facilitar els estats meditatius.

Encanteris que es fan servir amb canyella

Fa segles que la canyella s'inclou dins d'encanteris i rituals i, tot i que normalment no n'és el principal component, contribueix a fer que els ingredients bàsics desprenguin els seus poders i facin efectiu el ritual. 

1. Neteja de l'aura amb un bany de canyella

Fes un te amb romaní, julivert i canyella i, si ho vols, afegeix-li mel i ruda. En el moment en què la infusió hagi bullit i reposat, omple de sals la teva banyera i aboca-hi el te. Al llarg de 30 minuts, les sals contribuiran a aconseguir que la teva pell quedi impregnada amb les herbes que, alhora, es filtraran a través dels teus porus, i la canyella tindrà un rol primordial a l'hora d'activar les herbes que ajudaran a fer una bona neteja del teu esperit.

Pots optar per envoltar d'espelmes la banyera: el color daurat simbolitza l'abundància i el verd, per exemple, contribueix a l'atracció. Igualment, les pots combinar amb espelmes de color blanc, que simbolitza la puresa. Si cremes una mica d'encens, et podràs relaxar més.

Quan ja t'hagis banyat, asseu-te tranquil·lament al llit i, mentre les espelmes encara estan enceses, pots aprofitar per demanar desitjos i agrair a les herbes l'ajut que t'han aportat.

canela
La canyella en infusió es fa servir de manera recurrent per als banys de neteja o contra els processos relacionats amb la grip | Horóscopo Mágico
 

2. Encanteri amorós amb una fotografia, espelmes i canyella

Col·loca tres espelmes al damunt d'un altar fent la forma d'un triangle: una de color vermell, una de color daurat i l'altra de color verd. Encén-les i assegura't que la vermella és la darrera que encens i que apagues. Al bell mig del triangle, col·loca-hi unes fulles seques de ruda i encén-les. Permet que s'estengui el fum i pronuncia una oració per tal de demanar que els àngels t'ajudin.

Agafa un paper on hagis escrit el nom de l'individu que t'agrada o una foto en què aparegui, i repeteix-ne el nom mentre vas demanant que quedeu units per la passió. Simultàniament, fes que la canyella caigui al damunt de la ruda cremada i permet que l'olor de totes dues s'instal·li a l'estança on et trobes. Crema el nom o la fotografia i diposita les cendres  de la canyella, la ruda i la foto a l'interior d'un sobre.

Fes servir un fil vermell per segellar el sobre i conserva'l en un lloc segur. Dona les gràcies als àngels per l'ajuda que t'han brindat, mentre esperes amb paciència que s'apaguin les espelmes i visualitzes l'individu en qüestió a banda de reproduir la passió.

3. Atraure els diners amb un ritual amb canyella

Es tracta d'un ritual altament popular que contribueix a atraure la fortuna veloçment: fes bullir un litre d'aigua amb pela de taronja i canyella, i deixa-ho refredar i reposar una estona. Omple un ruixador amb aquesta infusió, que també pots optar per escampar amb branques de la fulla de l'abundància i els diners, alfàbrega o romaní.

A la cuina o al saló de casa teva, encén una espelma de color verd i ruixa la teva estança mentre fas una oració per demanar que t'arribin els diners i l'abundància. Quan acabis, deixa encesa l'espelma al llarg d'una hora. Es tracta d'un ritual que s'hauria de dur a terme els dijous i els dimarts, més enllà de les 6 de la tarda, per tal que sigui totalment eficient.

També et pot interessar...