Menta: propietats medicinals i màgiques

T'expliquem les principals virtuts d'aquesta planta

Propiedades de la hierbabuena o menta, la planta mágica que aleja las malas energías
La menta és una planta màgica que permet mantenir les males energies allunyades | HOROSCOPOMAGICO.COM

La menta és una planta de fulla perenne que, al llarg de molts anys, s'ha emprat per aprofitar-ne els beneficis i, amb aquesta finalitat, s'ha utilitzat en forma d'encens, d'oli essencial o per preparar infusions. Fins i tot, els arqueòlegs n'han trobat fulles seques a l'interior de diverses piràmides egípcies construïdes durant el primer mil·lenni abans del naixement de Crist, i també hem pogut esbrinar que tant Aristòtil com Hipòcrates van emprar-la com a anestèsic i calmant.

Les propietats que més es coneixen de la menta són les digestives i les aromàtiques. Tot seguit, examinarem els usos que té tant dins de l'àmbit de la salut com dins de la bruixeria i els encanteris, perquè es tracta d'una planta que també gaudeix de diverses propietats màgiques. Prepara't per descobrir-ne totes les curiositats!

Una planta màgica que fa que les males energies s'allunyin

Tal com explica 'Horóscopo Mágico', la menta és una planta que es conrea a Amèrica del Nord, Àsia, Europa i el nord d'Àfrica. Es planta durant la primavera i li cal que la terra sigui argilosa, fresca, rica i lleugera. Es propaga a través de ventoses que és molt fàcil que arrelin durant la primavera o bé la tardor.

Dins de l'àmbit dels encanteris i la bruixeria, se la coneix sobretot perquè allunya les energies negatives, especialment en cas que la combinem amb aigua.

Les propietats màgiques i medicinals de la menta 

La menta presenta moltes qualitats que ajuden a calmar i guarir diversos mals relacionats amb l'ànima i amb el cos. Tot seguit, te'n revelem alguns efectes.

  • No et perdis: Cúrcuma: 13 beneficis i propietats medicinals

Les virtuts màgiques de la menta

La menta té una acció màgica vinculada amb un gran poder purificador que es vincula amb l'aigua com a element, i que acabarà amb les males energies i els esperits que ens podrien importunar en alguna ocasió.

En cas que vulguis dissipar les males energies d'una sala o habitació, agafa un ramell de menta i amara'l en aigua. A continuació, ruixa l'habitació amb la barreja.

Propiedades de la hierbabuena o menta, la planta mágica que aleja las malas energías
La menta t'ajudarà a acabar amb les energies negatives | HOROSCOPOMAGICO.COM

 

Les virtuts de la menta a nivell medicinal

Tot i que cada classe de menta té una composició concreta, les seves principals virtuts a nivell medicinal són digestives i analgèsiques. A banda de calmar la picor, es tracta d'una planta màgica ideal per a la gent amb anèmia, que té una manca de ferro.

Igualment, va molt bé per a la gent que té sinusitis, rinitis i/o mal de cap, i per calmar la sensació de cames pesades. I les seves propietats no s'aturen aquí: també proporciona un alè ben fresc, ajuda a calmar el mareig i desintoxica el fetge.

La menta té un gust molt agradable, tant quan ens la bevem amb una infusió —es pot prendre seca però també fresca— com quan la posem en plats com ara sopes o amanides, per condimentar. Realment, qui no la fa servir per cuinar de manera habitual és perquè no vol!

Ara bé, per tal d'afavorir que l'organisme absorbeixi el ferro, s'hauria de barrejar amb la ingesta de vitamina C. Estem de sort, però, perquè la menta combina a la perfecció amb fruites riques en vitamina C, com la llimona, el kiwi o la taronja.

Com fer servir la menta

Existeixen maneres ben diverses de fer servir la menta, tant amb l'objectiu de reforçar la salut com dins de rituals i encanteris de bruixeria. Les fórmules que gaudeixen de més popularitat són l'encens, l'oli essencial i les infusions.

1. Les infusions 

Darrerament, han vist la llum diversos informes als Estats Units que afirmen que la menta té propietats molt útils a l'hora de combatre contra diversos virus i bacteris. Es prescriu prendre'n en forma d'infusió en el cas de patir herpes o bronquitis, entre altres. Igualment, gaudeix d'una funció antiespasmòdica molt útil també per a les dones, perquè fa que els músculs de la zona de la matriu estiguin més relaxats i no pateixin tantes rampes abans i durant la regla.

  • Et pot interessar: Cervesa i llevat: 11 beneficis per a l'organisme

2. L'oli essencial

L'oli essencial de menta pot anar molt bé, per exemple, per tal de meditar, perquè com a planta màgica la menta et permetrà gaudir d'una connexió més forta amb les energies de l'univers vinculades amb l'aigua com a element.

Les virtuts de la menta a través de l'oli essencial ajuden a la persona a avançar a nivell professional seguint la seva voluntat, sobretot en cas que tingui ganes de començar un negoci. S'empra especialment per aromatitzar les habitacions a través d'un cremador d'encens o d'un difusor d'oli, amb unes quantes gotes barrejades en aigua.

De la mateixa manera, pots utilitzar l'oli essencial de menta per tal d'untar les teves espelmes amb l'objectiu d'augmentar-ne les virtuts, quan les hagis de fer servir per als encanteris o rituals perquè, tal com expliquem, la menta és una planta màgica que gaudeix d'una gran versatilitat.

Tal com ja hem explicat, la menta gaudeix també de virtuts antisèptiques i antiinflamatòries. La trobem distribuïda a les parafarmàcies i també a les farmàcies com a oli essencial, i té propietats interessants per combatre contra els trastorns de tipus gastrointestinal. Ara bé, abans de fer-lo servir hauríem de consultar amb un professional de la salut, perquè es desaconsella en el cas de les dones embarassades i en el dels nens petits.

Igualment, cal que remarquem que aquest article s'ha escrit únicament amb finalitats informatives, i que desaconsellem que la menta s'utilitzi com a alternativa als fàrmacs receptats pels metges.

  • Contingut relacionat: Propietats i utilitat dels fruits secs

3. L'encens

Si cremem encens de menta, també podem gaudir de diverses virtuts de la planta: ens ajuda a millorar la memòria i l'estat d'atenció, a banda de calmar el mal de cap. Això no obstant, en cas que es faci servir en excés, podem veure alterat el nostre son.

De la mateixa manera, l'encens de menta ens pot ajudar a assimilar informació nova i a l'estímul de la nostra intel·ligència. Ens confereix poder de decisió, protecció, consciència ecològica i ordre, i ens ajuda a recuperar l'equilibri a nivell emocional i a la reconciliació pel que fa als vincles familiars.

Propiedades de la hierbabuena o menta, la planta mágica que aleja las malas energías
La menta té múltiples virtuts per a la salut | HOROSCOPOMAGICO.COM

 

Protegeix casa teva a través d'aquest ritual amb menta

Caldrà situar la menta dins de la casa o pel voltant, si volem protegir-la. Es tracta d'una planta molt eficient per tal de dur a terme rituals màgics dins de l'àmbit de la salut. Si col·loques una mica de menta fresca al teu coixí de dormir, quedaràs resguardat o resguardada dels mals esperits mentre descanses.

Les plantes màgiques de menta contribueixen a la protecció, la bona sort, la prosperitat i la guarició.

Igualment, en cas que vulguis protegir la teva fortuna, un ritual senzill que et podrà ajudar és el que consisteix a situar unes quantes fulles de menta dins de la bossa de mà o de la cartera, o bé fregar el lloc on guardes els diners amb fulles de menta —una caixa forta, una guardiola, etc.


Comentaris

envia el comentari