Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
¿Qué es meditar? Descubre los beneficios de la meditación guiada

Meditació guiada: tots els seus secrets i beneficis

Una tècnica molt interessant que es pot practicar en només sis passos senzills
¿Qué es meditar? Descubre los beneficios de la meditación guiada
T'expliquem totes les virtuts que té la meditació guiada | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Durant la jornada, se'ns acumulen diversos pensaments, que ens costa de controlar i fan que ràpidament ens sentim una mica aclaparats. Això pot contribuir a augmentar l'estrès, i en aquest punt la meditació esdevé una tècnica molt pràctica per tal d'assolir el desenvolupament personal i un equilibri a nivell emocional, i tot únicament a través de nosaltres mateixos.  Si continues llegint, descobriràs les curiositats més rellevants al voltant de la meditació, en especial de la guiada.

Definim la meditació

De la mateixa manera que l'esport contribueix a l'enfortiment del cos, la meditació ens pot ajudar a la bona conservació de la ment. La meditació guiada, en concret, consisteix a entrenar la ment de manera activa, i fomenta el benestar, la salut i el desenvolupament personal. Quina és la finalitat de la meditació? Incrementar la nostra capacitat de viure el moment present amb consciència.

Podríem afirmar, de fet, que la principal meta de la meditació és vincular la ment i el cos, buidar-se i fer que desapareguin de la nostra ment els pensaments que ens originen estrès.

En què consisteix exactament la meditació guiada?

Una mica més amunt hem fet referència a l'entrenament. En aquesta direcció, ens cal precisar que per dur a terme una meditació guiada no cal saber res en especial, tal com ha afirmat 'Horóscopo Mágico'. Únicament ens hem de guiar a través de la veu de la persona que guia, o de les paraules de l'arxiu que s'hagi emprat.

De la mateixa manera que passa amb els entrenaments físics, les meditacions guiades normalment motiven més que les que es fan en solitari. Sovint resulta més senzill que ens transmetin instruccions que haurem de seguir que no pas obligar-nos a concentrar-nos.

Igualment, hi ha molta gent que du a terme meditacions guiades que aconsegueix relaxar-se més fàcilment i de manera més profunda, a banda de concentrar-se  millor a nivell de les percepcions, que quan fa meditació en solitari. A més, per meditar cal aprendre a col·locar-se i respirar d'una manera concreta, cosa que fa que sigui interessant, sobretot al principi, que ens indiquin la millor manera de practicar la tècnica. 

Moltes persones mediten de manera guiada per curar-se, perquè la meditació fa que s'incrementi la qualitat de vida i el benestar de qui en fa, a banda de modificar les percepcions i les emocions i de millorar l'estat d'ànim de la persona en qüestió. Ens ajuda a fer-nos més presents dins del món i de tot allò que tenim al voltant. 

  • Et recomanem: Què són els txakres i quin significat tenen?
¿Qué es meditar? Descubre los beneficios de la meditación guiada
T'expliquem els principals avantatges de fer meditació guiada | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Quines són les virtuts de la meditació?

Tot seguit, t'expliquem diverses virtuts que té la meditació guiada per ajudar-nos a guarir-nos, i també la meditació en solitari:

Contribueix a aturar l'envelliment cerebral

S'han fet diversos estudis universitaris que diuen que si cada dia meditem 30 minuts al llarg de vuit setmanes, és possible reconstruir la matèria gris de manera total.

Redueix l'ansietat i l'estrès

La meditació ens ajuda a reduir l'ansietat i el dolor vinculats amb les depressions.  Igualment, fa que la freqüència cardíaca es redueixi quan estem estressats.

Facilita la superació de les addiccions

Els efectes de la meditació guiada també poden notar-se a les parts del cervell que es vinculen amb l'autocontrol. Això contribueix a separar l'estat mental dependent  pel que fa a l'acte físic. 

Incrementa els nivells i la qualitat de la concentració 

Un dels objectius més importants de la meditació guiada és mirar de centrar-se en una idea del tot  i no canviar de pensaments de manera constant.

Fomenta el desenvolupament personal

Les meditacions ajuden a fer que la ment s'alliberi dels pensaments verinosos, i facilita que posem més atenció als altres. Ens ajuda a aclarir qualsevol problema, a conèixer-nos més bé, a controlar les emocions quotidianes i a la seva acceptació.

  • També et pot interessar: Ús i característiques del bolet medicinal Ganoderma lucidum o reishi
¿Qué es meditar? Descubre los beneficios de la meditación guiada
La meditació va molt bé per controlar i acceptar les nostres emocions habituals | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Classes de meditació

Hi ha un gran nombre de tècniques pensades per meditar, tant en solitari com de manera guiada, i estan fonamentades sempre en uns elements comuns: el control de la respiració, la postura adequada i el fet de tenir la ment ben concentrada  en el present.

Les classes de meditació més destacades són les següents:

Mindfulness o meditació d'atenció plena

En aquest cas, en tot moment s'agafa consciència del propi cos  i també de l'entorn, i la concentració se situa del tot al moment present.

Meditació transcendental

Aquí, la tècnica de relaxació profunda que es fa servir està fonamentada en la utilització de mantres, que són paraules o frases que es repeteixen. Ens pot proporcionar un suport per concentrar-nos.

Meditació zen

Mira de modificar la perspectiva tant del món  com de nosaltres mateixos, per mitjà del fet de reflexionar i observar la meditació.

Meditació vipassana

Aquesta classe de meditació es fonamenta en la respiració, i ens ajuda a desenvolupar la concentració i també l'atenció.

Meditació Ho oponopono

S'alimenta de corrents de Hawaii i contribueix al restabliment de la pau en general i de la pau a l'interior de famílies o comunitats concretes. Es fonamenta en tècniques de meditació i d'autopersuasió per tal de tornar a connectar amb un mateix, dur a terme una purificació de la consciència i netejar la memòria dels records que resulten tòxics.

  • Et recomanem: Tots els secrets de la dieta de la Lluna per perdre pes

Els sis passos que t'ajudaran a meditar

La meditació gaudeix de diversos avantatges, i qualsevol persona pot practicar-la i beneficiar-se'n, siguin quines siguin les creences religioses que tingui. No existeix cap norma estricta, perquè la seva finalitat essencial és mirar de trobar la pràctica més ajustada a cadascú. Però si volem meditar, podem guiar-nos a través d'aquests sis senzills passos:

1. Tria un moment apropiat

El moment variarà segons quines siguin les expectatives que tens pel que fa a la pràctica de la meditació: si medites al matí, el teu dia començarà en condicions òptimes. En canvi, si medites al vespre, faràs desaparèixer les tensions de la jornada.

2. Preparar una bona ambientació, amb música per meditar i/o espelmes

Et pot ser molt útil meditar mirant cap a una paret, perquè això farà que no tinguis distraccions. Posa't còmode, treu-te les sabates i evita portar posada roba massa ajustada o incòmoda. Igualment, pots fer cremar encens, disposar diverses espelmes al teu voltant i posar música de meditació de fons, com ara una melodia musical que no tingui lletra o, directament, un mètode de meditació.

 

3. Mira de relaxar-te al màxim

Abans de posar-te a meditar, fes estiraments, respira de manera profunda per oxigenar els pulmons i pren consciència del teu organisme i de les parts del cos que el componen.

4. Escull una postura que no et sigui difícil mantenir

Tot i que la postura del lotus és la que més es coneix dins de l'àmbit de la meditació, també cal que sàpigues que pots meditar de peu, assegut, al llit, amb els ulls tancats o oberts... El més important és que sigui una posició estable i que et permeti respirar de manera adequada.

5. Allibera la ment

Permet que els teus pensaments i les teves emocions vinguin i vagin sense quedar-t'hi aturat o aturada. Et pots centrar en un so concret o en una síl·laba, un mantra dels que hem esmentat més amunt que et permeti anar-lo repetint en veu alta o mentalment.

6. Practica amb regularitat

Tal com passa amb tots els esports, la meditació també s'ha de practicar per arribar a les metes fixades i aconseguir els objectius que es volen assolir.

  • No et perdis: L'astrologia kàrmica et permet descobrir quin destí t'espera