Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del moment de caos generat pel dimoniet a Barcelona

Gran ensurt a la plaça de les Glòries de Barcelona per un espectacular dimoniet

Es tracta d’un remolí de vent de dimensions petites i inofensiu que aixeca molta pols i que es produeix en moments de calor i llocs secs. No ha causat ferits però ha atrapat de ple un acte de l'Ada Colau

Imatge del moment de caos generat pel dimoniet a Barcelona
Imatge del moment de caos generat pel dimoniet a Barcelona | @marina_marciana

 

Gran ensurt el que s’ha viscut aquest diumenge a la tarda al parc de la plaça de les Glòries de Barcelona quan un dimoniet ha irromput de cop davant de la sorpresa i temor de molta gent que es trobava en aquell punt en aquell precís moment. Aquest espectacular remolí de vent s’ha endut pel davant nombrosos objectes que hi havia pel seu camí, com ara papereres, però no ha causat més danys materials ni personals més enllà de l’espant puntual que ha quedat en un anècdota. De fet, aquest dimoniet ha atrapat de ple un acte polític de la candidatura de Barcelona en Comú, liderada per l'actual alcaldessa Ada Colau, que s'estava celebrant en aquest parc diumenge a primera hora de la tarda. 

El fenomen ha causat moments de molta confusió en què la gent cridava i corria a treure el mòbil de la butxaca per enregistrar les imatges. El dimoniet ha aparegut de cop i ha desaparegut ràpidament quan ha abandonat la zona de sorra i ha topat amb un punt de molta vegetació. Després de l’ensurt, la gent s’ha pres amb broma la situació i ha acabat aplaudint el fenomen com si fos un espectacle. Aquestes són les espectaculars imatges:

Què és un dimoniet?

El dimoniet no és un tornado, sinó que és un remolí de vent que, normalment, es dona en circumstàncies del denominat ‘bon temps’. En concret, es tracta d’un remolí de petites dimensions que dura poca estona i apareix a zones que, per les circumstàncies que siguin, es troben seques i en els moments de màxima calor, justament pel gran contrast de temperatura que hi ha entre l’aire i el terra. El tub d’aire té poca alçada i amplada i tan sols aixeca una forta polseguera i s’endú pel davant els objectes més fràgils i lleugers.

A Catalunya hi ha diversos precedents d’aquest anecdòtic fenomen, però val a dir que és ben estrany veure’l en grans ciutats com ara Barcelona. D’aquesta manera, els que han pogut presenciar aquest fenomen al bell mig de la capital catalana es poden considerar privilegiats, ja que tenen una anècdota que podran explicar durant força temps.

  • També et pot interessar: Pugen a 15 els morts pel cicló ‘Fani’ a l'Índia i Bangladesh