Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol rogenca a Barcelona

El temps millora aquest diumenge però encara quedaran alguns núvols i xàfecs

Seguiran caient alguns xàfecs a punts de la costa que podrien ser forts aquesta nit, així com al nord-est a la tarda, amb temperatures que pujaran una mica

El temps millora una mica però no acaba de fer net. De nit, matinada i al matí, de nou, cauran xàfecs a punts del litoral i prelitoral,  sobretot entre Barcelona i Tarragona, localment forts. Algun ruixat no acabarà de marxar, mentre que a la tarda es repetiran les tamborinades al nord-est, és a dir, a les comarques del nord de Barcelona i interior de Girona.

Tot plegat és fruit de la injecció de vents marítims cap a terra, que seguiran provocant que els intervals de núvols baixos continuin sent presents durant tot el dia a molts punts de la costa i del nord-est, mentre que les temperatures continuaran força agradables amb màximes al voltant dels 25º en aquests punts, més baixes a punts de muntanya.

A la resta dominarà més aviat el sol,  que agafa el protagonisme a més comarques, sobretot a Tarragona, Lleida i zona de l'Empordà.  Tan sols hi haurà algunes bandes de núvols. Les temperatures pujaran una mica més en general, tant les mínimes com les màximes, i es mouran entre els 27º i els 32º  en general allà on el sol llueixi amb més ganes, més altes a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre.  La xafogor serà present a la costa.

Es mantenen els xàfecs

Els ruixats tornaran a ser freqüents a punts del litoral i prelitoral de nit, matinada i matí del diumenge. En general seran fenòmens de caràcter local, però no es descarta algun xàfec més intens de forma puntual.

En aquest sentit,  el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actius avisos de color groc a diverses comarques costaneres  per possibles xàfecs forts de matinada. En concret, el Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès, Tarragonès, Baix Camp, Baix Ebre i Montsià.

A la tarda tornaran els xàfecs a punts del nord-est, sense descartar que algun caigui també a la resta del Prepirineu i al nord de la Catalunya Central. Alguns aniran localment acompanyats de tempesta i poden ser puntualment intensos. 

Temps encara mogut la propera setmana

El temps seguirà mogut aquest principi de setmana a Catalunya. Sembla que entre dilluns i dimarts ens podria creuar una nova banda de ruixats i tempestes a molts punts del territori, mentre que els següents dies es mantindrien alguns xàfecs. Les temperatures tiraran cap amunt a mesura que avanci la setmana.