Imatge d'una sortida de sol a Sant Quintí de Mediona, Alt Penedès

El temps millora aquesta propera setmana amb temperatures que remunten

Dilluns encara cauran xàfecs al nord de Catalunya i la inestabilitat no marxarà del tot els següents dies. La calor tornarà poc a poc al llarg de la setmana

El temps millora aquesta propera setmana  després del sotrac que ha patit des de divendres. L’embossament d’aire fred s’anirà enretirant a poc a poc i els primers dies de la setmana encara quedaran restes d’inestabilitat, però la situació anirà millorant al llarg de la setmana i les temperatures remuntaran i tornaran als valors normals per l’època després de la refrescada de les últimes hores. 

Deixem enrere un diumenge variable, amb una tarda tempestuosa a tota la meitar est del país;  amb dades de pluja importants al Vallès Occidental, al Baix Llobregat i a la Selva, on ha arribat a descarregar xàfecs de més de 20 litres amb calamarsa en qüestió de mitja hora.

Dilluns el sol s’imposarà en conjunt  amb més intervals de núvols al nord i serà a partir del migdia quan les nuvolades creixeran de nou i deixaran xàfecs i alguna tempesta de tarda al Pirineu, Prepirineu, extrem nord de la Catalunya Central i nord-est. No es descarta algun ruixat dispers en algun punt del prelitoral, però no s’espera una situació tan moguda com la del diumenge.

Pel que fa al vent, de matinada i fins al matí encara bufarà el mestral amb ganes a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, així com la tramuntana al nord de l’Empordà. Tot plegat acabarà marxant a partir de mig matí i migdia.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, iniciaran un ascens progressiu després del fort sotrac patit aquestes ultimes jornades. Dilluns ja notarem una millora tèrmica al migdia amb màximes entre els 17ºC i 23ºC en general, si bé al Pirineu es mantindran per sota i no es descarta que puntualment siguin més altes a Ponent i a la vall de l’Ebre.

Pel que fa a les mínimes, l’ambient nocturn continuarà sent fred en conjunt amb algunes glaçades al Pirineu, on els valors es mouran entre els 0º i 5º, localment per sota. A la resta, entre els 3º i 8º a l’interior, de 6º a 11º al prelitoral i entre 8º i 13º a la costa.

Més calor els propers dies

De cara als següents dies, la previsió és que dimarts hi hagi un repunt temporal de les tempestes de tarda a l’interior, però aquesta situació anirà clarament a la baixa les properes jornades, alhora que les temperatures seguiran pujant i tornarem als valors normals per l’època amb més calor als migdies. 

També et pot interessar...