Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona contenta davant d'un ordinador amb una imatge destacada a la dreta de bitllets d'Euro

2.000 euros d'ajuda si ets jubilat i compleixes aquests requisits

El Govern ha posat en marxa una ajuda per ajudar persones amb responsabilitats familiars

Les ajudes econòmiques per als jubilats són un tema de gran interès actualment. Molts s'enfronten a dificultats financeres a causa de la disminució dels seus ingressos després de la jubilació. Tot i això, hi ha una ajuda econòmica desconeguda que els pot proporcionar una injecció de liquiditat de fins a 1.860 euros a l'any. 

Qui té dret a aquesta ajuda?

L'ajut econòmic de fins a 1.860 euros a l'any és un complement que s'atorga als jubilats que hi tenen dret. Aquest ajut és part de la mesura per reduir la bretxa de gènere i va entrar en vigor l'any 2021. Només les persones que rebin pensions contributives aprovades a partir d'aquesta data poden gaudir d'aquesta ajuda extra.

L'ajut no s'aplica als jubilats que es van acollir a la jubilació parcial. Això no obstant, és accessible per a les persones que percebin la pensió de viduïtat o d'incapacitat permanent i tinguin un o més fills.

Les quanties d'aquest ajut són de 33,20 euros mensuals per cada filla o fill amb un límit de fins a quatre. Això vol dir que els jubilats que tenen diversos fills poden rebre una quantitat significativa de diners addicionals.

Muntatge amb una dona una mica més gran somrient i bitllets d'euro en una cartera
L'ajuda és un complement per reduir la "bretxa de gènere" | Aliaksandr Yarmashchuk, Mimagephotography

Encara que aquesta mesura ha estat duta a terme per part del Govern per reduir la bretxa de gènere, aquesta ajuda també la poden rebre alguns jubilats homes.

Perquè els homes jubilats puguin rebre aquesta ajuda, han de complir els requisits següents:

- Causar una pensió contributiva de jubilació o incapacitat permanent.

- Haver interromput o vist afectada la carrera professional en ocasió del naixement o adopció de fills o filles.

Requisits específics segons la data de naixement o adopció:

Per a fills o filles nascuts o adoptats fins al 31 de desembre de 1994, han de tenir més de 120 dies sense cotització entre els nou mesos anteriors al naixement i els tres anys posteriors a aquesta data.

En cas d'adopció, entre la data de la resolució judicial per la qual es constitueixi i els tres anys següents. A més, la suma de les pensions reconegudes ha de ser inferior a la suma de les pensions que correspongui a la dona.

Si el teu fill o filla va néixer o va ser adoptat després de l'1 de gener de 1995, els diners que has guanyat durant els dos anys després del naixement o adopció han de ser almenys un 15% menys que els diners que vas guanyar en els dos anys abans. A més, la suma de les pensions que rebràs ha de ser menor que la suma de les pensions que rebria la mare.

- Requisit addicional per als homes vidus

A més dels requisits anteriors, els homes jubilats també poden rebre aquest ajut si causen una pensió de viduïtat per mort de l'altre progenitor. Sempre que algun dels fills o filles en comú tingui dret a percebre una pensió d'orfandat.