Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una terrassa a la platja, amb diverses persones assegudes

L'AEMET ja adverteix del que passarà al juny a Espanya: molt destacable

L'AEMET avisa d'unes temperatures més càlides, tot i que després d'aquesta setmana canviarà la situació

L'AEMET avança el temps que tindrem aquest mes de juny a Espanya. Contra tot pronòstic "s'espera més càlid del normal i lleugerament més sec o normal". Tot i això, també destaquen una cosa que passarà a finals d'aquesta setmana.

Entre dimarts i dijous tindrem jornades de sol i certa estabilitat. En alguns punts de la Península s'enregistraran temperatures més pròpies de l'estiu, superant els 35ºC.

Tot i això, l'AEMET, Agència Estatal de Meteorologia, avisa d'un canvi radical del temps a partir de divendres. Una DANA podria deixar un cap de setmana marcat pels ruixats i tempestes, a més de produir-se una caiguda tèrmica. Ja dijous, a última hora i davant de la proximitat de la DANA, podrien donar-se algunes pluges a Extremadura, oest de Castella-la Manxa i Andalusia, encara que serien puntuals.

Divendres es deixarà notar aquest empitjorament del temps. L'entrada pel sud de Portugal d'aquesta gota freda provocarà ruixats al vessant atlàntic, sent més dispersa en àrees del centre. El cap de setmana anirà creuant la Península en diagonal cap al nord-est, deixant dissabte una jornada de més inestabilitat amb pluges.

Hi haurà diverses comunitats amb pluges, que podrien anar acompanyades de tempestes. És el cas de Galícia, Astúries, Cantàbria, Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Andalusia i Extremadura. No es descarten tampoc a Aragó, interior de la Comunitat Valenciana i Múrcia.

Les previsions de l'AEMET descarten les tempestes a Catalunya i la resta del Mediterrani.

Mapa del temps a Espanya el 7 de juny
Pronòstic de l'AEMET per a la tarda del divendres 7 de juny | AEMET

L'AEMET avança pluges per tancar la setmana

L'AEMET pronostica xàfecs al nord peninsular per tancar la setmana. La DANA marxarà pel nord-est, però encara deixarà pluges en alguns punts de Galícia i el Cantàbric, principalment al País Basc.

També és probable que diumenge es produeixin pluges a Castella i Lleó, Navarra i La Rioja. La previsió d'eltiempo.es també inclou el nord de Catalunya i les zones altes d'Aragó.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 35
Mín. 19
Màx. 35
Mín. 22
BarcelonaMàx. 28
Mín. 19
Màx. 27
Mín. 20
ValènciaMàx. 29
Mín. 19
Màx. 29
Mín. 20
SevillaMàx. 38
Mín. 20
Màx. 29
Mín. 20
SaragossaMàx. 37
Mín. 20
Màx. 36
Mín. 20
BilbaoMàx. 23
Mín. 13
Màx. 24
Mín. 14
Palma de MallorcaMàx. 30
Mín. 18
Màx. 33
Mín. 20
La CorunyaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 23
Mín. 15
BurgosMàx. 30
Mín. 12
Màx. 29
Mín. 11
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 18

En qualsevol cas, en tractar-se de DANAs resulta molt complicat predir-ne l'evolució. La situació meteorològica estarà subjecta a variacions, per la qual cosa la incertesa respecte a les pluges i tempestes és elevada.