Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
muntatge persona amb diners bancs

Caixabank i Banco Santander envien un avís als seus clients que estan a l'atur

Les entitats bancàries avisen els seus clients sobre quin dia podran cobrar la prestació per desocupació

Al mes de juny del 2024, molts beneficiaris de prestacions per desocupació a Espanya es pregunten quan rebran el pagament de l'atur. Tant Caixabank com Banco Santander han destacat per avançar el pagament de l'atur als seus clients, cosa que constitueix una gran ajuda per a aquells que depenen d'aquesta prestació com la principal font d'ingressos.

Segons el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), el cobrament de l'atur es farà el dia 10 de juny de 2024, o el dia hàbil següent si el 10 és festiu. Tot i això, algunes entitats financeres com Caixabank i Banco Santander solen avançar aquest pagament, brindant un alleujament financer als seus clients en situació d'atur.

A continuació es detallen les dates de cobrament de l'atur el juny del 2024 segons les entitats bancàries:

Banco Santander: dijous, 6 de juny.

Caixabank: dilluns, 10 de juny.

Ibercaja: divendres, 7 de juny.

Openbank: divendres, 7 de juny.

Bankinter: divendres, 7 de juny.

BBVA, Banc Sabadell i la resta d'entitats financeres: 10 de juny

És fonamental comprendre que aquestes dates són orientatives i és recomanable verificar amb el banc la data exacta d'ingrés. Aquest avenç en el pagament de l'atur demostra el compromís de Caixabank i Banco Santander a brindar un suport addicional als seus clients que depenen d'aquestes prestacions per cobrir les despeses durant el mes.

La prestació per desocupació és una cobertura essencial per a les persones en situació d'atur, i en molts casos és la seva única font d'ingressos fins que aconsegueixin reincorporar-se al mercat laboral. Actualment, aproximadament 1,7 milions de persones a Espanya reben alguna prestació per desocupació, fet que subratlla la rellevància d'aquest tema.

Muntatge d'una foto de fons amb caixer automàtic i dues rodones amb els logos de Santander i CaixaBank
CaixaBank i Banco Santander han avançat les dates de pagament | Getty Images

Rebo paga extra d'estiu si estic percebent l'atur o un subsidi per desocupació?

No, ni l'atur ni els subsidis per desocupació inclouen una paga extraordinària. El SEPE ho aclareix al seu lloc web: "No s'abonen pagues extres ni en la prestació contributiva ni en el subsidi per desocupació".

Aquells que reben subsidis per a més grans de 52 anys, ajuda per a més grans de 45 anys, ajuda familiar, subsidi per insuficiència de cotització, subsidi extraordinari per desocupació i la Renda Activa d'Inserció (RAI) no tenen dret a pagues extra. És important tenir en compte que a partir de l'1 de novembre del 2024, la majoria d'aquestes ajudes s'unificaran en un sol subsidi.

Com puc saber la quantia que rebré d'atur aquest mes?

A través de la Seu Electrònica del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), es pot verificar l'estat i la quantitat de la prestació per desocupació. Els subsidis tenen una quantitat fixa (80% de l'IPREM), llevat que l'últim contracte no hagi estat a jornada completa, cas en què es cobraran segons la proporció d'hores treballades.

Si no es rep el pagament de l'atur o és menor del que s'esperava, es pot deure a diverses raons, com la fi de la prestació o la reducció de la prestació contributiva a partir del setè mes, que passa del 70% al 60% de la base reguladora.