Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del SEPE amb servei de prestacions

El 2023 pots rebre l'ajuda de 480 euros del SEPE durant dos anys i mig

Aquesta desconeguda ajuda és una de les més interessants del SEPE

Són diverses les ajudes i subsidis que hi ha a Espanya orientats a aquells treballadors que estan en situació de desocupació. Tot i que la més coneguda és l'atur, també n'hi ha d'altres menys famoses.

L'atur es tracta d'una paga mensual la quantitat i la durada de la qual canvien depenent de la situació particular de cada persona. Tot i això, hi ha altres ajudes a les quals també es pot optar i que poden resultar molt interessants.

Aquest tipus de subsidis estan disponibles per poder-s'hi acollir quan no es té dret a cobrar l'atur o quan aquest s'ha esgotat. Aquest, concretament, és un dels menys coneguts.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Així és la desconeguda ajuda del SEPE

El subsidi més desconegut del SEPE és l'ajuda de 5.280 euros a què el treballador es pot acollir fins i tot en tres ocasions. Tot i que hi ha altres alternatives per no haver d'acollir-se a l'ajuda, la veritat és que està disponible amb uns requisits.

Imatge d'una dona recollint diners
El subsidi amb càrregues familiars és un dels més desconeguts | GETTY IMAGES

Aquells que compleixin els criteris de l'organisme podran rebre l'ajuda de 480 euros al mes. Aquesta prestació es coneix com a subsidi amb càrregues familiars i, com el seu nom indica, està adreçada a les persones que han esgotat l'atur i tenen càrregues familiars.

De quant és el subsidi amb càrregues familiars?

La quantitat del subsidi amb càrregues familiars és l'equivalent al 80% de l'indicador públic de rendes d'efectes múltiples o IPREM. Per aquest motiu, una de les bones notícies és que aquest any també ha pujat.

Mentre que el 2022 aquesta ajuda era de 463 euros al mes, actualment ha augmentat a causa de la pujada de l'IPREM, situant-se en els 480 euros mensuals. Per sol·licitar aquest subsidi, els interessats ho han de fer a través del correu administratiu, anant a una oficina del SEPE de forma presencial o de registre públic, així com a través de la Seu Electrònica del SEPE.

Durada del subsidi amb càrregues familiars del SEPE

Inicialment, la durada d'aquest tipus d'ajuda serà de 6 mesos. No obstant això, es pot prorrogar en períodes semestrals. Tot dependrà de la duració de la prestació contributiva per desocupació ja esgotada, així com de l'edat del treballador.

Per aquest motiu, el subsidi amb càrregues familiars pot tenir diferents durades. Per als menors de 45 anys que hagin esgotat la prestació fa 4 mesos, serà prorrogable fins als 18 mesos.

Home comptant bitllets
La durada canviarà segons la situació d'aquella persona | GETTY IMAGES

Per a aquells menors de 45 anys amb una prestació esgotada de 6 mesos, es prorrogarà fins a 24 mesos. Aquest serà també el màxim per als més grans de 45 anys amb una prestació esgotada de fa 4 mesos. En el cas dels més grans de 45 anys amb una prestació esgotada d'un mínim de 6 mesos, la durada d'aquest subsidi pujarà fins a 30 mesos.

Aquests són els requisits per cobrar aquesta ajuda

Així mateix, també és important tenir en compte quins requisits han de complir els interessats per poder accedir a aquest tipus d'ajuda. El 2023, el primer que la persona ha de complir és trobar-se en situació de desocupació i comptar amb càrregues familiars.

D'altra banda, la persona interessada ha d'haver esgotat el dret a cobrar l'atur o una prestació contributiva per desocupació. A més, ha de subscriure el compromís d'activitat.

Finalment, l'interessat ha d'estar inscrit durant un mes com a mínim com a demandant d'ocupació des de l'esgotament de la prestació contributiva. Si no, perdrà l'opció a cobrar el subsidi amb càrregues familiars. En altres paraules, complir tots els requisits del SEPE serà imprescindible. Després, la durada variarà segons la situació particular de cada persona.