Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Temperatures cap amunt amb ambient càlid aquest divendres

L’arribada d’una nova massa d’aire farà pujar els termòmetres de valent amb moltes màximes superant els 20º. El cap de setmana serà similar, però amb calor que anirà a la baixa

Aquest divendres les temperatures continuaran pujant encara més i ho faran de forma clara en alguns punts, sobretot a alta muntanya. L’arribada d’una massa d’aire més càlid farà que els termòmetres tirin clarament cap amunt i tinguem la majoria de màximes per sobre dels 20º. Una ambient clarament primaveral atípic per l’època.

Tot plegat amb un cel radiant marcat pel sol i l’absència de núvols a tot el territori. Tan sols poden haver-hi algunes boires matinals en fondalades interiors que es dissiparan ràpidament al llarg al matí, mentre que els núvols baixos de principis de setmana seran història definitivament.

Temperatures atípicament altes per l’època

Les temperatures pujaran clarament al migdia aquest divendres amb un ambient molt més típic de primavera que no pas de finals de febrer. De fet, la majoria de màximes es situaran entre els 20º i 24º a gran part del territori, amb sensació molt agradable inclús a alta muntanya.

Pel que fa a les mínimes, no experimentaran grans canvis, si bé continuaran sent força hivernals amb glaçades nocturnes a l’interior, prelitoral i punts de la Costa Brava. Hi haurà molta amplitud tèrmica, és a dir, una gran diferència entre l’ambient de primera hora i el del migdia.

Cap de setmana molt tranquil però amb menys calor

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, continuarem amb l’anticicló i el temps molt tranquil. El sol dominarà arreu i tan sols notarem una baixada lleugera de les temperatures, especialment diumenge, quan les màximes es situaran entre els 15º i 20º en general, deixant enrere els més de 20º a gran part del territori.

Tan sols hi haurà canvis en el cel l’últim dia de la setmana, ja que arribaran algunes bandes de núvols alts i prims  i augmentaran de nou els núvols baixos en alguns punts que no comportaran més conseqüències.