Cap de setmana amb ambient primaveral i pocs canvis en el temps

Les temperatures baixaran una mica respecte divendres. El sol dominarà però diumenge arribaran alguns intervals de núvols poc importants que no impediran gaudir d’un bon dia

Aquest cap de setmana sembla que repetirem el temps de l’anterior, amb temperatures primaverals que deixaran un ambient molt suau i sol que dominarà en conjunt.  Dos dies, en definitiva, per aprofitar a l’aire lliure. Tan sols hi haurà alguns canvis diumenge, mentre que els termòmetres també baixaran una mica però sense deixar la suavitat al centre del dia. 

Pel que fa a l’estat del cel, dissabte serà un dia radiant amb cel ras i un sol que dominarà a tot arreu.  No obstant, de cara a diumenge arribaran alguns intervals de núvols alts i prims i també augmentaran els núvols baixos en algunes comarques, especialment al centre de Catalunya. Uns canvis poc importants que no comportaran més conseqüències, tot i que no es descarta algun plugim molt puntual i aïllat. El sol continuarà sent el protagonista en conjunt. 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Temperatures més típiques de finals de març que de febrer

Si ens fixem en les temperatures, tot i que baixaran una mica, especialment diumenge, seguiran ben altes per l’època amb un ambient primaveral de finals de març més que no pas de finals de febrer, inclús càlid. Dissabte, la majoria de màximes es mouran entre els 17º i 22º, localment pel damunt, mentre que diumenge seran tan sols un pel més baixes.

De nit seguirà fent fred hivernal amb moltes mínimes lleugerament sota zero a l’interior, punts del prelitoral i, localment, de la Costa Brava. Ambient fred arreu amb mínimes positives a la costa i part del prelitoral. Hi haurà molta amplitud tèrmica, és a dir, una marcada diferència entre les mínimes i les màximes.

El sol dominarà arreu aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Alguns canvis la propera setmana

De cara a la propera setmana, les temperatures seguiran ben altes per l’època, però sembla que ens arribaran cues de sistemes frontals que, si bé estaran desgastats, podran portar algunes precipitacions febles a partir de dimarts, especialment al Pirineu. El temps es podria complicar més passat el carnestoltes.