Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'espècie que s'ha extingit

S’extingeix el primer mamífer del planeta a Austràlia pel canvi climàtic

Es tracta d’un petit rosegador que vivia en una petita illa del país oceànic anomenada Bramble Cay. L’espècie Melomys rubicola desapareix així d’aquest territori i del conjunt de la Terra
Imatge de l'espècie que s'ha extingit
Imatge de l'espècie que s'ha extingit | Viquipèdia

 

El canvi climàtic continua causant estralls a tot el planeta i ara ha estat el torn d’un petit rosegador que només vivia a la petita illa australiana de Bramble Cay, que s’ha convertit en el primer mamífer de la Terra en quedar oficialment extingit a causa d’aquesta problemàtica. Es tracta del Melomys rubicola, que ja estava en perill d’extinció. Una molt mala notícia mediambiental a nivell planetari.

Així ho ha informat la ministra australiana de Medi Ambient, Melissa Prince, en una nota informativa en què s’expliquen els plans de recuperació de dues espècies amenaçades i també l’anunci de l’extinció definitiva d’aquest animal, que vivia en aquesta petita illa d’Austràlia ubicada a 55 quilòmetres de Papua Nova Guinea  i formada a sobre d’un anell de corall amb aigües poc profundes al seu voltant.

Imatge aèria de l'illa australiana de Bramble Cay
Imatge aèria de l'illa australiana de Bramble Cay | Arxiu

 

Una petita esperança per trobar algun exemplar

L’últim cop que es va veure un exemplar d’aquesta espècie va ser l’any 2009, raó per la qual un grup d’investigadors de la Universitat de Queensland van iniciar una gran recerca l’any 2014 per intentar trobar-ne algun. Malauradament, la feina duta a terme no va obtenir resultats i es va descartar que hi hagués aquest animal en un informe publicat l’any 2016. 

No obstant, i malgrat que oficialment s’ha donat per extingida aquesta espècie, els experts creuen que encara hi ha una petita possibilitat que el petit rosegador segueix present al nostre planeta, ja que l’origen de l’espècie és el riu Fly, a Papua Nova Guinea. Per aquesta raó, els investigadors insten a iniciar una recerca en aquella zona remota i poc estudiada per intentar corroborar que el Melomys rubicola continua viu.

La seva desaparició de la petita illa d’Austràlia hauria estat causada per l’augment del nivell del mar i dels fenòmens meteorològics extrems, que haurien erosionat el territori. Un efecte directe del canvi climàtic accelerat per la mà de l’home i la seva contaminació.