Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Dissabte radiant amb sol i temperatures molt agradables atípiques per l’època

A última hora arribaran núvols baixos pel litoral que arribaran a més sectors de cara a la matinada. Diumenge baixaran una mica els termòmetres amb alguns intervals de núvols

Després d’un divendres marcat per la pujada clara de les temperatures amb moltes màximes al voltant o superiors als 20º, aquest dissabte repetirem el mateix tems, tot i que les màximes poden baixar tan sols un pel. Ambient pràcticament de plena primavera acompanyat de sol radiant a tot arreu. Els termòmetres han tocat sostre divendres amb fins a 25º a les comarques de Girona. Aquest és el mapa del Meteocat de les màximes més altes registrades i dels rècords de calor en un mes de febrer assolit en 9 observatoris:

Tan sols de cara a la tarda i vespre arribaran alguns núvols baixos a punts de la costa, especialment a la de Girona, que amb el pas de la nit i matinada arribaran a més punts però no comportaran més conseqüències. Jornada assolellada per aprofitar a l’aire lliure deixant els abrics ben guardats a casa, tot i que a primera hora farà fred.

Temperatures altes per l’època

Pel que fa a les temperatures, seguiran força altes per l’època amb un ambient més aviat de primavera que no pas de finals de febrer. Les màximes seran similars o un pel més baixes es mouran entre els 17º i 22º en general al centre del dia i la sensació serà molt agradable o càlida a tot el territori, inclús al Pirineu.

Si ens fixem en les mínimes, tornaran a ser fredes arreu, però les glaçades seran força puntuals fora d’alguns fondalades interiors o de valls del Pirineu, on els valors més baixos es mouran entre els -4º i 1º. A la costa es mouran entre els 5º i 10º, mentre que a la resta de Catalunya es situaran entre 1º i 6º.

Diumenge segueix la calma però amb petits canvis

De cara a diumenge, la situació serà molt similar amb ambient quasi primaveral, però les temperatures màximes baixaran una mica en general i la majoria es mouran entre els 15º i 20º. Tot i que el sol dominarà arreu, tan sols hi haurà alguns intervals de núvols prims i també núvols baixos puntuals en algunes zones.