Imatge d'una jornada amb núvols al Montseny

El cap de setmana començarà mogut i fresc però acabarà amb temps més tranquil

Dissabte fins a primera hora encara plourà a molts punts. Hi haurà una treva fins a al migdia, quan tornaran les tamborinades. El vent bufarà a diverses comarques i diumenge millora clarament el temps

El temps millora però continuarà ben mogut aquest dissabte.  Després de les pluges generals i generoses d’aquest divendres a tot Catalunya amb una brusca baixada dels termòmetres, dissabte encara plourà a molts punts de matinada i fins a primera hora del matí. No obstant, hi haurà una treva durant unes hores fins al migdia amb obertura de clarianes, a l’espera que, a partir de llavors, tornin els xàfecs i tempestes.El vent també serà el protagonista a diverses comarques. Les temperatures seguiran fresques i diumenge el temps millora amb més claredat.

Pel que fa a l’estat del cel, estarà força ennuvolat encara durant gran part del dia a molts punts de la costa i comarques de Barcelona, mentre que a la resta s’obriran més clarianes. Les escorrialles de pluja de la borrasca de divendres encara cauran de nit i fins a mig matí a prop de la costa, però acabaran marxant.

Serà a partir del migdia i, sobretot, durant la tarda quan les nuvolades creixeran amb ganes a causa de l’aire fred que tindrem en alçada i naixeran nous xàfecs i tempestes al Prepirineu, interior i prelitoral que aniran circulant cap al sud. Aquestes tamborinades poder ser localment fortes i anar acompanyades de calamarsa. Poden aparèixer a pràcticament qualsevol punt i seran força irregulars, però els llocs més probables són el Prepirineu, Catalunya Central, prelitoral, i costa de Barcelona i Tarragona. Una situació típicament primaveral.

Les precipitacions aniran clarament a la baixa a partir del vespre, quan els xàfecs acabaran desapareixent  a l’espera d’un diumenge molt més tranquil. Independentment, a la cara nord del Pirineu hi plourà durant tota la jornada amb quantitats localment abundants. La cota de neu es situarà entorn els 2.400 metres.

Si fem una ullada al vent, a partir de divendres al vespre el garbí serà intens a gran part del litoral i prelitoral, localment amb algunes ràfegues ofertes. Tot plegat anirà a la baixa de matinada i a partir de llavors s’imposarà el mestral a les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona i la tramuntana a les comarques de Girona  amb alguns cops intensos.

Temperatures més altes però segueix la fresca

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica gràcies a que les clarianes guanyaran terreny a moltes comarques.  No obstant, seguirem amb un ambient força fresc per l’època amb algunes excepcions, després que divendres la clatellada dels termòmetres hagi estat de fins a 11º en alguns punts. La majoria de màximes es situaran entre els 17º i 23º. No obstant, al nord-est i a Ponent hi haurà més estones de sol i es mouran entre els 20º i 25º. Al Pirineu no passaran dels 14º a 19º.

Si ens fixem en les mínimes, malgrat la nuvolositat de matinada les temperatures baixaran en general i farà més fresca o fred. La majoria de valors nocturns es mouran entre els 7º i 12º, mentre que al litoral quedaran entre 10º i 15º i al Pirineu de 5º a 10º.

Clara millora del temps diumenge però no al 100%

De cara a diumenge, el temps millora clarament i el sol lluirà a molts punts. No obstant, hi haurà núvols baixos en trams de la costa i prelitoral, especialment entre Tarragona i Barcelona, on el cel pot quedar puntualment tapat al migdia. No es descarta alguna gotellada feble en aquestes zones. Independentment, creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que poden deixar xàfecs més aïllats al nord de Catalunya. Temperatures cap amunt amb més bonança al migdia. 

També et pot interessar...